Artesans i botiguers. Redescobrint el Poble Espanyol (II)

Deixeu-me que recuperi la fotografia que tancava el primer post sobre el Poble Espanyol per obrir-ne un de nou. M’ha semblat una bona manera de donar-li continuïtat a les reflexions sobre aquest recinte emblemàtic de Barcelona. I és que, durant la meva última visita, també vaig tenir temps d’aturar-me a dos establiments vinculats amb la gastronomia de qualitat.

olivoEl primer, podria il·lustrar-se amb aquesta mateixa imatge perquè està especialitzat en la venda d’olis i productes derivats, des de patés a sabons. La botiga es diu Olivo Gourmets & Delicatessen i és un paradís pels amants de l’or líquid i, especialment, de les marques que conformen el mapa oleic espanyol. No els busqueu a Internet perquè no els trobareu pas. No tenen ni pàgina web, ni Facebook ni Twitter, per tant, haureu d’acostar-vos sí o sí a la muntanya de Montjuïc. Un cop allà no té pèrdua, tot just entrar al Poble una olivera us guiarà…

l&vEl segon establiment està ubicat dins un edifici singular, l’església, i és un dels més de quaranta tallers d’artesans que es concentren al recinte. (N’hi ha tants que ha estat declarat Zona d’Interès Artesanal per part de la Generalitat de Catalunya). S’anomena Luesma & Vega, per Ester Luesma i Xavier Vega, dissenyadors i forners de múltiples objectes mitjançant les últimes tècniques de vidre. En un sol espai hi ha l’obrador, l’espai de venda i la gal·leria, tot a la vista. I el seu vincle amb la gastronomia es materialitza a través de la marca 55bcn —L i V en números romans— a través de la qual creen plats especials per cuiners de renom, com Albert i Ferran Adrià (Tickets i 41º), Hideki Matsuhisa (Koy Shunka), Paco Pérez (Miramar, The Mirror i Enoteca), Joan, Josep i Jordi Roca (El Celler de Can Roca) o Albert Raurich (Dos Palillos). Els preus són assequibles, ja ho veureu, i les obres suggeridores i colorides.

I fins aquí la visita d’avui. La resta d’artesans i botiguers l’hareu de (re)descobrir vosaltres!

2 Comments
 • Xavier
  maig 6, 2012

  Gràcies, ens ha fet molta il·lusió trobar la resenya del nostre estudi taller!!

  • Carme Gasull
   maig 7, 2012

   A vosaltres per cuinar aquestes peces tan xules!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *