Carme Ruscalleda, Elena Adell i Raül Balam. Quin trio!

He estat a punt d’anomenar-los el ‘trio infernal’. Dóna joc però m’hagués embolicat —i ja hi tinc tendència— perquè els vins protagonistes d’aquest post són de La Rioja i no pas del Priorat. Però anem a pams… El passat 2 de febrer l’hotel Mandarin Oriental de Barcelona va acollir la presentació d’una nova edició del projecte GastroVinos creat l’any 2009 per l’enòloga del celler Alcorta, Elena Adell, i la xef del restaurant Sant Pau, Carme Ruscalleda.

logo

ruscaiadell

L’alta gastronomia i el món vitivinícola es donaven la mà per crear un projecte d’investigació organolèptica que va desembocar en una línia de productes gurmet que pretèn recuperar el paper del vi dins la cuina mediterrània. I en això estan…

La primera entrega va tenir com a punt de partida un vi negre; la segona, un rosat i enguany, han partit d’un blanc que vam tenir la sort de tastar a l’avançada. Així, d’una banda, el GastroVino 2012 harmonitza el vi de l’Elena Adell, un viura 100%, fàcil de beure però alhora complex. Un vi elegant, que es mostra a poc a poc. Però gens tímid, no us penseu!
La creació gastronòmica de la Carme Ruscalleda són tres cremes de formatge de vaca, ovella i cabra i de color verd, taronja i blanc. Tres salses elaborades amb el català Urgélia, el navarrès Roncal i el riojà Camerano. Versàtils, sensacionals!
Tot el pack, vi i cremes, es començaran a comercialitzar el mes d’abril. Ja sabeu la dita: “Tot allò que és bo es fa esperar“.

I mentre arriba el dia, deixeu-me compartir en imatges el menú que, a posteriori, ens va oferir el Raül Balam Ruscalleda, xef del restaurant Moments i el vèrtex que ens faltava anomenar.

raulbalam

Vam començar amb un tàrtar de llagostins inspirat en Riera i Aragó (el quadre original penja de les parets del Sant Pau del Japó) amb olives, mongetes del ganxet i ‘chutney Alcorta’.

tartarrierarago

 

 

 

 

A continuació, van arribar unes gambes a la cubana fetes amb arròs, ou, tomàquet, plàtan i confitura de piquillo Alcorta (divertit ‘trampantojo’). Tot seguit, vam tastar uns pèsols de Pineda (que es desfeien a la boca) cuinats amb peix aranya, i en l’apartat carns, un magnífic  filet de cèrvol amb bescuit de xirivia i agredolç Alcorta.

gambespesolsfilet

 

 

 

 

Vam seguir amb els cinc formatges del mes contrastats amb cuina dolça, com l”arrope’ Alcorta i vam cloure l’àpat amb el nou pijama, la versió lleugera de la combinació de flam, pinya, préssec en almívar i gelat. Quants records…

5formatgespijama

 

 

 

 

Gran equip el del Moments, amb el Raül Balam, el Jordi Ciuraneta a la sala i la sommelier Judith Cercós al capdavant!

PD. L’anècdota dolça de la jornada —amb permís del pijama i dels petits fours— la va posar la Mercè Balam, que havia donat a llum aquell mateix dia. Quan ens va tenir entaulats, la Carme va marxar corrent a l’hospital per conèixer la seva segona néta. Després dels cafès i les infusions, va ser el Raül qui es va escapar.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *