La gastronomia i l’experimentació abanderen el programa d’activitats d’Alimentaria 2012

pelegri

Aquest matí s’han presentat les Activitats Gastronòmiques d’Alimentaria 2012, el Saló Internacional de l’Alimentació i Begudes, que se celebrarà del 26 al 29 de març a Barcelona. El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha estat l’encarregat d’encetar la ronda de parlaments que s’han succeït a l’antiga Fàbrica Estrella Damm de la capital catalana. Uns parlaments concrets i concisos, cosa que s’agraeix.

L’han acompanyat Josep-Lluís Bonet, president del saló i de Fira de Barcelona, Julia Pérez, portaveu de BCNVanguardia, Enric Canut, expert formatger i divulgador gastronòmic, Xavi Ayala, president de l’Associació Catalana de Sumillers i director de sala de l’Hotel Omm, i Jordi Cruz, cap de cuina dels restaurants Àbac i Angle, entre altres.

I se n’han dit moltes de coses. Per exemple, que el Congrés Internacional de Gastronomia de Barcelona-BCNVanguardia farà un canvi d’estratègia. La principal és que s’obrirà a cuiners de tot tipus, d’alta gastronomia i de cuina quotidiana. “Toca obrir nous camins, acollir als cuiners que fan coses bones i interessants per a la nostra professió”, en paraules de Jordi Cruz, membre del comitè tècnic del congrès.

Sorprendran ‘Les Parelles Perfectes’ que l’Enric Canut i l’Andoni Luis Aduriz, xef i propietari del restaurant Mugaritz, estan preparant per l’espai ‘España, el País de los 100 Quesos’, una de les activitats més veteranes del saló. Ho ha dit el mateix Canut i, coneixent-lo com el conec, ja tinc ganes de gaudir d’aquesta proposta lúdica i sensorial que permetrà descobrir i gaudir dels formatges i els productes que els mariden o harmonitzen. (Un avançament: el xerès i la cervesa seran algunes de les begudes protagonistes).

Més coses… Japó desembarcarà per primera vegada al saló; augmentarà de manera destacada la presència de cellers catalans en l’apartat d’Intervin; Olivaria acollirà cooperatives i empreses del sector oleícola del nostre país; i s’habilitarà un espai de cuina i demostració per a la realització d’activitats gastronòmiques i de presentació de productes al Pavelló de les Autonomies per a totes les empreses participants als estands de Catalunya, amb l’objectiu de mostrar als professionals visitants la diversitat d’usos que tenen els aliments.

Ah, i un grup de firmes selectes de l’alta gastronomia tornaran a reunir-se a Premium, un espai exclusiu destinat a les delicadeses del mercat i un punt de trobada per a la gastronomia més sibarita.

Ja tinc ganes que arribi!

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *