Arrenca el Barcelona Beer Festival, un punt de trobada pels amants de les cerveses artesanes d’arreu

gotbbf

Més de 130 cerveses artesanes, una barra amb 36 sortidors i un got creat expressament per a l’ocasió. Ja teniu set, oi? No sigueu impacients. La primera edició del Barcelona Beer Festival (BBF) està al caure. Es celebrarà del 9 a l’11 de març al Convent de Sant Agustí de la capital catalana i s’ha presentat avui a un indret molt adient, La Cerveteca, espai d’aprenentatge, informació, venda i degustació d’aquest producte. El gerent de l’establiment, Rubén Río, és també un dels membres de l’entitat organitzadora, l’Associació per la Cultura de la Cervesa Artesana, que s’estrena amb el festival i que està formada per tres socis més: Joan Fiol, Salva Marimón i Miquel Rius, l’altre amfitrió de la presentació d’avui.
Rius ens ha explicat que s’han inspirat en el model anglès de festivals de cervesa artesana —d’aquí els sortidors—. “A Catalunya no s’ha fet mai un festival com aquest, s’estilen més les fires amb parades on tastar i comprar el producte”. Atenció! Aquí no podreu comprar res de res!
“Per contra, hem pogut contactar amb elaboradors que, per infraestructura, no hagúessin pogut venir i d’altres hi estrenaran cerveses inèdites”—ha afegit.
El got del BBF (a la foto) també és exclusiu. Un recipient de vidre, serigrafiat i amb un volum de 0,22 litres, calculat perque un consumidor mig pugui degustar un mínim de 5 cerveses sense que les seves aptituds sensorials es vegin afectades. I com funciona tot plegat? Doncs no és difícil, veureu… Dins el recinte hi haurà diversos punts de venda on podreu adquirir aquest got, una guia del festival i unes monedes pròpies amb les que es cobraran les degustacions. Així mateix, hi trobareu diversos punts d’informació on apareixerà el llistat de cerveses punxades alhora i el número de referència per trobar-les ràpidament a la publicació.
Menció a part mereixen les degustacions gastronòmiques creades per harmonitzar amb els diferents estils de cerveses. L’assessorament dels tastets és obra de l’equip del restaurant Racó d’en Cesc, pioners en el maridatge de la cervesa artesana, i s’oferiran al bar del convent juntament amb la seva oferta habitual. Tallers, conferències i taules rodones dirigides a visitants i a professionals del sector completaran l’oferta d’aquest esdeveniment que reflecteix l’auge d’un mercat i una cultura que cada cop té més acceptació i demanda. Ens hi veurem?

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *