‘A taula amb KM 0’. Cuina bona, propera i justa

ataulakm0Com passa el temps… Recordo com fa un any la Rosa Solà m’explicava com evolucionava la Guia de Restaurants KM0 Slow Food de Catalunya, la seva emoció en presentar-la als mitjans uns mesos després i la conversa que vam tenir sobre el llibre a l’Entaulats radiofònic per Sant Esteve. I vet aquí que la setmana passada, uns dies després de Sant Jordi, tornàvem al Mercat de la Boqueria per assistir a la presentació de la nova edició de la guia. Revisada, augmentada i actualitzada. Començant pel títol, ‘A taula amb KM0’, molt més directe. Un canvi molt encertat!
Més novetats… Enguany, la Rosa comparteix autoria amb el Daniele Rossi —ambdós membres de Slow Food Barcelona-Vazquez Montalbán—, el pròleg és de la cuinera Carme Ruscalleda —sobren les presentacions— i la introducció de Carlo Petrini, el fundador de Slow Food. Així mateix, la publicació conté més restaurants que l’any passat, 33 en total, que s’acompanyen de receptes, adreces de productors i apunts sobre indrets singulars de la seva rodalia. El preu gairebé s’ha mantingut —només han sumat un euro als 15€ que costava l’any passat—. I repeteixen Pol·len Edicions, el bilingüisme —està escrita en català i anglès— i els descomptes, obsequis i altres detalls que us oferiran els cuiners i cuineres protagonistes si visiteu el seu establiment amb aquest llibre a les mans. Uns professionals que, en paraules de la xef del Sant Pau, “s’encarreguen de tancar el cercle del treball gastronòmic a la taula”. Compreu-la i gaudiu-la, no us defraudarà!

PD. Escric aquest post a l’espera que es desvetlli el secret més ben guardat del panorama gastronòmic internacional, la llista dels 50 Millors Restaurants del Món (The Wolrd’s 50 Best Restaurants) i l’establiment que l’encapçalarà. Podeu imaginar que el meu vot és pel Celler de Can Roca. En una estona, el desenllaç…

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *