Els capvespres i les nits de Món Sant Benet. Viu l’estiu (III)!

Capvespre. M’agrada aquesta paraula. I l’hora del dia també. Quants capvespres d’estiu em venen al cap… Segur que a molts i a molts de vosaltres us passa com a mi. Alguns capvespres, els més llunyans, els conserveu en paper fotogràfic, dins d’àlbums. D’altres, els més recents, viuen en algun dispositu electrònic i amb una mica de sort a l’ordinador. I els més especials, els inoblidables, ocupen un racó privilegiat en el record. De totes, potser, la millor ubicació…

Els capvespres tenen un punt màgic. I si es donen la mà amb una bona companyia, aquesta sensació s’accentua. Conscients d’això, el complex Món Sant Benettorna a programar un seguit d’activitats estiuenques que uneixen gastronomia, música, història i arts en aquest entorn tan singular.

Del 12 de juliol al 4 de setembre —i abans no es faci fosc— podreu passejar pels horts ecològics, descobrir totes les varietats de productes tradicionals que s’hi cultiven i collir-ne alguns per gaudir dels seus gustos tot sopant a la fresca. Amanides, carns a la brasa, formatges i embotits d’elaboració artesana integren aquest àpat informal que prepararan alguns dels cuiners del complex i que es clourà amb un passeig nocturn pels diferents racons del monestir i del bosc que l’envolta.

Les nits d’estiu també tenen un encant especial, oi? A Món Sant Benet et transporten en el temps.

De l’1 al 30 d’agost podreu viatjar fins al segle XIX i posar-vos a la pell dels prohoms modernistes que feien del gaudi de la música, l’art i la gastronomia tota una experiència vital. Com? A través d’una triple proposta. L’inici, un passeig pel Monestir per descobrir com la família Casas va transformar aquest indret en una sumptuosa residència modernista, lloc de retir i inspiració per al pintor Ramon Casas. El nus, un concert de música modernista a càrrec d’una formació de relleu internacional, diferent cada setmana. I el desenllaç, un autèntic ambigú, bufet de l’època amb important varietat de plats a escollir, com els que coronaven les grans recepcions i balls de l’alta societat catalana d’aquell temps. Parlem de receptes acuradament escollides per l’equip de cuina de Món Sant Benet —dirigit pel xef Jordi Cruz— amb l’assessorament gastronòmic de la Fundació Alícia, després d’un rigorós estudi bibliogràfic. Plats extrets de llibres de cuina i obres especialitzades com les d’Ignasi Domènech, Auguste Escoffier o Teodoro Bardají, seleccionades perquè harmonitzin amb el programa musical que s’executaran de la manera més fidel possible a les originals.

El que us deia, la màgia dels capvespres i l’encant de les nits… a Món Sant Benet!

soparnit

3 Comments
 • Ramon Pintó
  juliol 11, 2012

  Us recomano molt aquesta activitat i felicito als qui l’han creat. Tot molt ben organitzat i amb gent molt maca. Això sí: a l’hora de sopar, compte amb els mosquits!!!

  • Carme Gasull
   juliol 12, 2012

   Gràcies per compartir la teva experència, Ramon! I també per l’avís! Visitant previngut val per dos!

 • Neus
  juliol 11, 2012

  Quina bona pinta! Moltes gràcies 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *