Saló del Manga de Barcelona, una castanyada ‘animada’

manga

El dia de Tots Sants obre les portes el XVIII Saló del Manga de Barcelona, una cita obligada pels amants dels còmics japonesos i enguany també pels incondicionals de la gastronomia d’aquest país. I és que, durant les activitats del certamen es duran a terme un gran nombre de tallers protagonitzats per grans figures de la cuina nipona i catalana. El punt àlgid tindrà lloc dissabte 3 de novembre quan, Ferran Adrià i Hiroyoshi Ishida reviuran l’estada que l’exclusiu restaurant Mibu de Tòquio va fer a elBulli l’any 2003. Així mateix, i juntament amb Albert Raurich, artífex del barceloní Dos Palillos, Adrià i Ishida protagonitzaran una singular masterclass culinària establint llaços d’unió entre Japó i la Mediterrània.

Els tallers de cuina —que tindran lloc durant els quatre dies que dura el certamen— també comptaran amb la participació de reconeguts xefs japonesos de Barcelona. Per primera vegada, Hideki Matsuhisa del restaurant Koy Shunka i el Mestre Tan del restaurant Icho compartiran escenari per a mostrar en directe les seves tècniques de tall de peix per a sushi. El mestre pastisser Takashi Ochiai impartirà tallers sobre dos populars dolços japonesos: el dorayaki i el mochi. També mostraran el seu art culinari els cuiners Kenji Ueno de Can Kenji i Nobutada Kawagoe del Bouzu en un taller conjunt sobre okonomiyaki i gyoza. Naoyuki Haginoya del Grup Nomo mostrarà la seva particular reinterpretació de la cuina tradicional nipona. Atsushi Takata de La cuina de Uribou i Kazutoshi Komuta del Shibui us sorprendran amb els seus “aperitius entre dues terres“. Mutsuo Kowaki i Hiroki Yoshiyuki, del Ramen-ya Hiro, impartiran un taller de fideus udon i ramen casolà. Keisuke Ohtani del Matsu us delectarà amb la seva demostració de sushi decoratiu. A més, hi haurà tallers d’Onigiri a càrrec de Shoko Nakanishi; de l’etiqueta a la taula, a càrrec de Natàlia Mazarredo per part del Consulat General del Japó a Barcelona; i de bento inspirat en personatges de Manga, a càrrec de Yoka Kamada, representant de la Fundación Japón. Així mateix, la fira comptarà també amb una gran àrea de restauració japonesa perquè tasteu el bo i millor del rebost nipó.

PD. Les activitats gastronòmiques d’aquesta edició del Saló del Manga de Barcelona estan dirigides i presentades per Roger Ortuño, autor del blog ComerJapones.com, amic i Entaulat. Garantia de qualitat!

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *