Regals gastronòmics pel 2013 (I)

3autors
Teniu la carta als Reis a mig escriure? Algun familiar o amic fa anys pròximament i ja no sabeu amb què sorprendre’l? Regaleu gastronomia en alguna de les seves múltiples versions.

Una opció ideal per aquells i aquelles que volen cuidar-se sense renunciar al plaer de menjar: el llibre ‘Receptes Antiaging. Gastronomia i Ciència, escrit pels cuiners Carme Ruscalleda i Raül Balam, juntament amb el Dr. Manuel Sánchez, responsable de l’Unitat d’Antiaging de Clínica Planas. Hi trobareu 72 propostes creades sota les bases científiques de la medicina antiaging distribuïdes en dotze capítols —un per cada mes de l’any— amb sis receptes (un aperitiu, un primer plat, un segon, unes postres i dos divertiments) així com un calendari d’aliments segons la seva estacionalitat. I encara un al·licient més, alguns dels plats que apareixen en la publicació formen part de la carta del restaurant Moments, recentment reconegut amb la segona estrella Michelin. L’obra ha estat editada per Columna Edicions i costa uns 25€.

tdm2002
Més propostes. Una ampolla de l’anyada 2002 del cava Turó d’en Mota de Recaredo que surt al mercat després de gairebé 9 anys de criança a les caves. Sí, es tracta d’un regal exclusiu i el seu preu (uns 100€) està en consonància amb el que esteu regalant. Penseu que aquesta tercera anyada elaborada al 100% amb la varietat xarel·lo, obtinguda d’una sola vinya situada al municipi de Sant Sadurní d’Anoia i que es treballa només amb tracció animal és una producció limitada (només hi ha 2.704 ampolles, totes numerades). Un cava de terrer, subtil i complex per obsequiar a persones especials i per consumir en ocasions especials.

 

cuinicaI encara un tercer regal. Classes de cuina a la Boqueria de Barcelona. Fa uns mesos, la polifacètica Núria Bàguena –tota una entitat en el món de la gastronomia a Catalunya– m’enviava un correu electrònic entusiasta com ella. “Estic molt contenta! Ja és un fet, faig classes de cuina a l’Aula de la Boqueria! Ens diem Cuínica i a partir d’aquest setembre oferirem cursos molt variats. Els dimarts farem cuines d’ingredients o d’un grup de cuinats; els dijous els dedicarem a les del cuines del món; els dissabtes, un tema culinari, un tast i un vi; un dilluns al mes tindrem un cuiner o cuinera reconegut que ens farà un menú o uns plats i un dilluns al mes el dedicarem als professionals amb demostracions o tasts de productes”. L’oferta de cursos i classes de cuina és molt ampli però els de la Núria són una aposta segura. A més, els preus són molt raonables i teniu tots els ingredients a l’abast, al mateix mercat.

Seguirem ampliant el llistat però recordeu, aquest 2013 regaleu gastronomia, no falla mai!

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *