Basar literari-gastronòmic. Nadal 2013

No he llegit tots els llibres gastronòmics que s’han editat enguany. Ni tan sols els he fullejat. Aquest basar nadalenc és absolutament subjectiu. Esteu avisats.

deliciosaEl Marc Estévez és un autor que em cau bé. Sempre està a punt per compartir els seus coneixements. I això el fa gran. Enceto aquest post de recomanacions amb el seu darrer llibre, un viatge a la natura per descobrir flors, herbes i fruits silvestres, amb 20 rutes comestibles per fer amb nens, mapes i receptes saludables i originals. Una delicia.
‘Deliciosa natura’. Cossetània Edicions. Preu: 21,90€

cuinavoArtur Martínez, xef i propietari del restaurant Capritx de Terrassa, és un tipus senzill, honest i franc. Coneix a fons el territori i reivindica el producte de proximitat, els productors i els artesans de la seva comarca dins i fora de la cuina. Si us feu amb ‘l’expedició gastronòmica’ que va presentar fa uns mesos entendreu de què us parlo. I si feu un àpat a casa seva, encara més.
‘La cuina del Vallès Occidental’. Momentum Editors. Preu: 25€

vinokaAmb la Meritxell Falgueras comparteixo vins i confidències, per tant, entendreu que recomani tot el que fa. Vaig dedicar un post al seu últim llibre a principis d’any, quan va sortir al mercat, però insisteixo, és un bon regal nadalenc pels amants del vi. Si ja el vau comprar en el seu moment us proposo una altra cosa: Vinoka, una mena de joc de l’oca de temática vinícola que acaba de sortir al mercat de la mà de Pulltex. No és un llibre, però promet estones divertides i instruïdes.
‘Els vins de la teva vida’. Angle Editorial. Preu: 15,90€ / ‘Vinoka’. Pulltex. Preu: 49,90€

mesareservadaDe sommeliers, xefs i restaurants escriu la periodista Vis Molina a la seva novel·la ‘Mesa reservada’. M’he llegit el llibre i, deixant de banda la trama, el recomano perquè és fácil de llegir i està documentat a algunes de les cuines més estrellades de Catalunya. Una curiositat, sembla que pot tenir continuació en forma de sèrie de televisió. Pels amants de l’intriga… gastronòmica.
‘Mesa reservada’. Ediciones B. Preu: 18€

jamonAcabo amb l’última publicació que m’ha caigut a les mans. Parla de les mentides i de les veritats que envolten el món del pernil de manera clara i directa, contundent, a voltes polèmica. I és que el seu autor, l’empresari Enrique Tomás, no té pèls a la llengua. Si us apassiona aquest producte i voleu aprofundir en el tema no us ho penseu dues vegades.
‘Grandes mentiras sobre el jamón’. Lunwerg Editores. Preu: 15€

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *