Primer grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques. CETT. Barcelona

Aquesta setmana s’ha presentat el primer grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques de l’Estat espanyol, una nova titulació creada per preparar professionals amb competències per donar resposta a la transformació que han experimentat durant les darreres dècades les activitats relacionades amb la cuina i la gastronomia.

La nova titulació es posarà en marxa el mes de setembre de 2014 i és una iniciativa liderada per la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) mitjançant l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB, el Campus de l’Alimentació de la UB a Torribera, l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona i la Fundació Alícia.

Joan Roca, xef del Celler de Can Roca, impulsor i assessor gastronòmic dels nous estudis va manifestar durant la presentació que “la raó d’aquest projecte, que uneix moltes entitats, és aconseguir cuiners més ben formats que nosaltres i que puguin continuar amb la feina feta adquirint nous coneixements”.

La formació del Grau uneix l’experiència acadèmica i el coneixement expert dels diferents centres universitaris en les seves respectives àrees d’expertesa: alimentació, nutrició i dietètica, ciències agroalimentàries, ciències culinàries i gastronomia. A més del seu caràcter interuniversitari, també és pioner pel seu model de col·laboració públic-privat i per la participació en el seu disseny dels cuiners i professionals del sector més rellevants i de la indústria gastronòmica i de l’alimentació.

El nou grau s’impartirà a les instal·lacions del CETT-UB i es duran a terme activitats específiques en el Campus de l’Alimentació de la UB a Torribera, on els estudis estan adscrits a la Facultat de Farmàcia, a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC) i als espais de la Fundació Alícia.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *