Restaurant L’Olivé. Barcelona

* Reproducció de l’article publicat al web de la revista CUINA

L’Olivé de Barcelona celebra el 30è aniversari

El restaurant recupera 30 plats emblemàtics de la seva carta

Carme Gasull Dimecres, 26 de març de 2014

Oriol Olivé, Artur Estrada i Josep Olivé. Foto: Arduino VannucchiOriol Olivé, Artur Estrada i Josep Olivé
Foto: Arduino Vannucchi

Tot va començar l’any 1984 en un petit local a la cantonada de Muntaner amb Còrsega de Barcelona. Diuen que va agradar tant que, encara avui, es recorden les cues que es formaven de matinada davant la porta del restaurant. L’any 2000 es va traslladar a la seva ubicació actual, al carrer Balmes, a un espai més ampli i modern, i allà segueix, presumint de bona salut.

“El més difícil del negoci de la restauració és mantenir-te”, recorda Josep Olivé, satisfet d’haver assolit els 30 anys de vida. Tot i estar mig jubilat, parla amb l’entusiasme propi d’un empresari vocacional i autodidacte de l’equip que ha fet possible l’aniversari del restaurant, entre els quals hi ha Artur Estrada, director general del Grup Olivé; Joan Clotet, director de cuina, i el seu propi fill, Oriol Olivé.

Un equip que segueix apostant per la qualitat del producte i pel receptari tradicional català sense renunciar a la innovació, dins i fora de la cuina.

Els 30 de L’Olivé
Per commemorar els 30 anys de vida, el restaurant ha incorporat a la carta els 30 plats més emblemàtics de la seva història, com les croquetes de senglar amb melmelada de nabius, el trinxat de la Cerdanya amb rostes, els pebrots del piquillo farcits de lluç, els cervellets de xai a la romana o els peus de porc amb samfaina.

N’hi ha un, però, que no sobreviurà a l’aniversari: la coca del Maresme amb llonganissa de Casa Sendra. “Estem plantejant-nos retirar el plat de la carta. N’hem tastat d’altres, però cap com aquesta, és la que més ens agrada”, confessa l’Artur Estrada, afligit per l’anunci del tancament de la marca.

El Grup

En aquestes tres dècades, l’empresari Josep Olivé ha inaugurat quatre restaurants més a la ciutat de Barcelona: el Barceloneta (1996), al barri del mateix nom; Paco Meralgo (2002) i Vinya-Roel (2005), a l’Eixample Esquerre, i Tuset (2008), al barri de Sant Gervasi-Galvany.

“Tenim algun projecte embastat del qual encara no podem parlar”, explica Josep Olivé. No seran els últims.

L’Olivé
Balmes, 47. Barcelona.
Tel. 93 452 19 90

0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *