Alimentaria 2014. Menjar, beure i viure millor

Escric molt tard sobre Alimentaria 2014.
A aquestes alçades no aportaré res nou al que ja s’ha dit sobre el saló. No ho pretenc. Només vull deixar constància del meu pas per aquest gran aparador del menjar i del beure. I de la frustració que em produeix no arribar a totes les cites. Un altre any serà.

50rompedoresTambé escric aquest post per felicitar en públic dos amics. Un és en Lluís Manel Barba, qui ha triomfat amb el muntatge dels ‘50 rompedores’, una tria de 50 vins innovadors, frescos i alternatius de l’Estat espanyol a un preu inferior als 10 euros. L’espai era nou, atractiu, modern i fàcil d’entendre. Si les xifres del consum del vi entre els joves comencen a pujar tu en seràs un dels responsables, Lluisma. La resta, el comité de tast que et va ajudar en la selecció.

catifaEl segon amic és l’Enric Canut, creador de l’espai ‘España, el país de los 100 quesos’, un dels clàssics d’Alimentaria. El bufet d’enguany, anomenat Compendium i que repassava la recent evolució de la producció formatgera espanyola, ha estat grandiós. Per quantitat, qualitat, acompanyaments, organització… L’espai era com un temple: solemne, silenciós, sempre ple de gent entregada al ‘Deú formatge’, amb devoció. Tu, Enric, ets un monstre del món lacti, un divulgador nat i un mestre de cerimònies collonut.

Els vins i els formatges. Les ‘dèries’ de dos grans professionals convertides en dos èxits. S’han escrit moltes coses sobre aquest certamen. Això és només un pensament, un agraïment al cel per donar-me l’oportunitat de conèixer certes persones que m’ensenyen a menjar, beure i viure millor.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *