El sommelier Xavier Ayala posa en marxa ‘Vi per vida’

Aquesta setmana es presentava a Mollerussa ‘Vi per Vida’, una associació sense ànim de lucre que té per objectiu donar suport a la recerca en metàstasi i sensibilitzar la ciutadania en favor de la investigació. El primer acte impulsat per la nova associació serà el ‘I Tast Solidari Vi per Vida’ que se celebrarà el proper dissabte 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, a les 13.00 hores, al Pavelló Poliesportiu 11 de Setembre de la capital del Pla d’Urgell. Els fons recollits es destinaran a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) on es desenvolupen projectes avalats per Joan Massagué, capdavanter mundial en l’estudi de la metàstasi, i co-fundador de l’entitat amb Joan Guinovart, director del centre. Per només cinc euros —la donació mínima estipulada— els 500 participants faran un tast de set vins, un per cadascuna de les set subzones de la DO Costers del Segre, conduïts pel sommelier Xavi Ayala, impulsor de ‘Vi per Vida’. Per assistir al tast cal reservar plaça prèviament al blog (http://vipervida.blogspot.com.es/). Així mateix, totes aquelles persones que vulguin col·laborar en la campanya podran fer les seves donacions al mateix blog i entrar en un sorteig de tres lots dels vins que es tastaran el dia del tast solidari.

xaviayala“Vi per Vida’ neix de la meva passió pels vins i de la sentida mort del pare (de mestàstasi fa 23 anys), així com del ferm propòsit d’ajudar en la lluita contra el càncer que sempre m’han acompanyat”, va explicar Ayala durant la presentació oficial de la fundació. Joan Massagué, per la seva banda, va agrair l’organització d’activitats d’aquest tipus, “una de les fórmules més efectives i engrescadores per involucrar al públic en una lluita que és de tots”. El Dr. Massagué ha estat clau en consolidar l’Institut de Recerca Biomèdica i en establir entre les seves línies principals de recerca el càncer i les metàstasis, amb l’atracció de talents científics de reconeixement internacional.

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), els germans Roca (Celler de Can Roca), Nando Jubany (Can Jubany) i Pilarín Bayés, autora del logotip de l’entitat, ja s’han sumat a la iniciativa solidària. Ens hi apuntem?

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *