Vinícola de Sarral. DO Conca de Barberà. Cent anys

Que et convidin a la celebració d’un centenari sempre és un honor i que et proposin fer una xerrada a l’acte central de l’efemèride el dobla. La invitació va arribar mesos enrere i es va concretar dissabte passat a Sarral, un dels pobles de la Conca de Barberà que creu en el territori i ha sabut mantenir ben viu el seu celler cooperatiu. Etiquetes d’autor, vins naturals, la trepat, l’enoturisme, el consum de vi entre els joves, els nous canals de comunicació… La Vinícola de Sarral commemora el centenari de la Nau Vella amb una salut envejable. Podria interessar-los aquest plantejament? Esclar! Per què no? I els sarralencs em va fer confiança. La sala es va omplir de gom a gom.

taulasarralSé que van faltar minuts per les preguntes, pels comentaris, per les objeccions fins i tot, però hi havia un altre protagonista a la sala. Més ben dit, dos. L’enòleg de la cooperativa, Vicente García, havia de presentar en societat el nou cava Portell Centenari Brut Reserva, elaborat expressament per a l’ocasió. Un homenatge als fundadors creat amb el cor i explicat als assistents amb pocs tecnicismes i grans dosis d’humor. Vaig entendre el ple de la sala i entendreu el meu somriure i el del Modesto Fontanals, president de la Vinícola de Sarral.

cavaportellcentenariCrec que fer cent anys i ser tendència és possible. Apostar per una varietat autòctona, elaborar productes amb una relació qualitat-preu-satisfacció excel·lent i viatjar per mig món per donar-los a conèixer-los haurien de tenir recompensa. Aquest cap de setmana els trobareu a l’Espluga de Francolí a la 44a Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà, ara anomenada ‘Brinda’m vi’. I qui sap si en Santi Moix, autor de la il·lustració del centenari, els farà triomfar com ell a Nova York. Un plaer, amics.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *