La Calèndula. Girona. El Menú de les 60 flors i el comiat de la ciutat

Del 9 al 17 de maig, la flor natural serà protagonista als patis, monuments i jardins gironins així com de les propostes gastronòmiques d’una quarentena d’establiments de la ciutat de Girona. Al restaurant La Calèndula s’hi mengen flors tot l’any, però quan arriba el ‘Temps de Flors’ els plats llueixen més que mai. Enguany, el festival més aromàtic i colorit de Catalunya celebra el seu 60è aniversari i la Iolanda Bustos i el Jacint Codina, propietaris d’aquest ‘jardí culinari’, han volgut celebrar-ho amb un menú degustació especial elaborat amb 60 flors comestibles. Petits ingredients que la xef planta, recol·lecta i transforma en paisatges com aquests.

Processed with Moldiv

El patató amb ‘mojo’ de caputxines, la brandada de bacallà sota un vel de mel i flors aromàtiques, el fals tàrtar de tonyina vegetal amb flors de cactus i aire de citronel·la o el caneló de poma farcit de botifarra de perol i pesto de flors són alguns dels suggerents plats que integren El Menú de les 60 Flors. Efemèride emotiva i significativa amb la que també diuen adéu per un instant als comensals. I és que la cuinera de les flors i el jardiner de la sala marxen de la ciutat i es traslladen prop d’on viuen, al Baix Empordà. A partir d’aquest estiu -a finals de juny si tot va bé-,  traslladen el restaurant-aula-botiga a l’Hotel del Teatre de Regencós. Allà s’hi donen les condicions ideals per poder créixer, treballar i conciliar professió i família. Mentrestant, si voleu gaudir d’aquest homenatge floral sapigueu que l’oferiran les nits dels dies 8,9,15 i 16 de maig, en format de taula única, amb un servei de 17 plats i amb maridatge de vins dels cellers La Vinyeta i Castell Peralada. La natura sempre els ha cridat. Ha arribat l’hora de fer cas a la crida.

La Calèndula
Travessera de la Creu, 33. Girona
Telèfon: 872 033 333
www.lacalendula.net

0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *