El dia i la ‘Nit dels Sommeliers’ 2015. Premis i premiats

#elvimola. Em va agradar el hashtag que feia servir l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) per anunciar la final del concurs ‘Millor Sommelier de Catalunya 2015’ i la ‘Nit dels Sommeliers 2015’. I me’l vaig apropiar. A les xarxes passa sovint això. Fas un comentari i pot ser que ‘voli’ més del que havies imaginat. En aquest cas jo tinc disculpa. L’entitat va confiar en mi per conduir els dos actes que van tenir lloc dilluns 29 de juny. Sumàvem forces. O tuits. Digues-li com vulguis.

Vaig tard per resumir el que va passar a la Fàbrica Moritz de Barcelona. Segur que ja sabeu que el bagenc Josep Pelegrín (El Petit Celler, Manresa) va ser proclamat ‘Millor Sommellier de Catalunya 2015’ revalidant així el títol assolit l’any passat, que per primera vegada la competició va estar oberta a tothom qui volia conèixer com és una final de prop i que l’entitat va lliurar els seus premis anuals a sis professionals o entitats que promouen el coneixement de la professió de sommelier, el coneixement dels productes enogastronòmics catalans i la col·laboració entre el professionals del vi.

Així, els guardons de la present edició van recaure en Juli Soler (elBullifoundation) com a Millor Sommelier, Castell d’Encús (Raül Bobet) com a Millor Celler, Delfí Sanahuja (Castell Peralada) com a Millor Enòleg, Josep Sucarrats (CUINA) com a Millor Periodista, Vi per Vida (Xavier Ayala) com a Millor Institució i Sergi Ferrer-Salat (Monvínic) com a Soci d’Honor. I per cloure la jornada es va fer entrega d’un record commemoratiu a quatre socis i sòcies de l’associació que fa més d’una dècada que hi formen part.

Entre els assistents —alguns d’ells premiats— gent a qui admiro i a qui estimo. Gent de bon beure, enamorats del vi, que fan que te n’enamoris. #elvimola i treure el nas de tant en tant en aquest món apassionant, també. Gràcies, sommeliers!

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *