Xerta Restaurant. Alta cuina de les Terres de l’Ebre a Barcelona

Ostres, tallarines, angules, anguiles, gambes, ortigues de mar… I caixetes! Creu-me, no has menjat marisc si no les has tastades. Confesso que m’he estrenat tard però a un entorn immillorable a Barcelona, el nou Xerta Restaurant. Així es diu l’homenatge que la família López ret al rebost de les Terres de l’Ebre i a Villa Retiro, l’establiment que ha col·locat la tarragonina Xerta al mapa gastronòmic català i al firmament internacional. La casa mare celebra una dècada de vida i els germans Fran i Joaquim López han decidit elaborar i harmonitzar les receptes d’alta cuina de la seva terra dins un altre hotel, l’Ohla Eixample, un espai que també s’estrena a la ciutat.

Al Menú Homenatge les ostres s’amaren de ginebra, l’arròs duu espardenyes i l’anguila del Delta fa crec. De la meva visita recordo un magnífic llobarro salvatge acompanyat de daikon, panckchoy i crema d’all i també que les angules i les cocotxes es fonien en un pil-pil inoblidable. Potser no els trobaràs avui aquests plats, però a la carta sempre hi ha un parell d’arrossos, la tonyina vermella de l’Ametlla de Mar i peixos de llotja que compra el pare del cuiner i del sommelier. Roman unida la família que creix unida.

angulesikokotxascarmegasull

En aquesta gran urb on sembla que tot està inventat el nou restaurant treu el cap amb la seva oferta única, una proposta que convida a viatjar al sud de Catalunya, a encomanar-se de la calma, a descobrir un paisatge al plat i a apreciar un territori proper que ens sentim llunyà perquè sovint no el sabem apreciar. Dues últimes notes de tast, la simfonia de cítrics de la seva horta i els vins de la seva propietat, gamberros, gamberillos i indians elaborats a La Catedral del Vi i amparats sota el paraigües de la Denominació d’Origen Terra Alta. Beneïda garnatxa. Xerta Restaurant, alta cuina de producte, de territori, de proximitat.

Xerta Restaurant
Ohla Eixample
Còrsega, 289. Barcelona
Tel. 93 412 71 98
www.xertarestaurant.com
www.ohlaeixample.com

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *