Dos Pebrots. Barcelona. Cuinar, conèixer, saber, transmetre

Menjar mamelles de truja impacta. Diguem les coses com són. Sobta, t’encurioseix, et fa enraonar, et diverteix. Digue-m’ho així: les mamelles de truja Maldonado amb el seu brou és el plat més provocatiu del meu àpat al nou restaurant del xef Albert Raurich. Però també és l’anècdota, una manera de començar, de captar l’atenció.
Sabies que les mamelles de truja es menjaven confitades a l’Antiga Roma i que apareixen mencionades al més antic dels llibres llatins de cuina que es conserven? Segur que no. Doncs posa-t’hi bé si vols saber. O menja i prou, sinó. Ara, tingues clar que el Dos Pebrots no és una estrena més de Barcelona. L’històric Bar Raval, on s’ubica, era un niu d’històries. I el germà del Dos Palillos és jove, sí, però d’història en sap molt.

salpiconcarn_dospebrots_entaulats

Tu sabies que la recepta originària del ‘salpicón’ s’elaborava amb carn freda condimentada? Expliquen a la carta que era aquest un “plat molt popular al Segle d’Or espanyol i moltes vegades esmentat al Quixot“. Cua de vaca amb ceba, tot ben esmicolat i amanit. Vet aquí un altre dels plats de la carta per aprofundir fins allà on vulguis sobre el producte, l’origen i la tècnica culinària que han seguit abans de presentar-lo a taula. És clar que també te’l pots menjar per gust, sense més ni més. Però té més gràcia si entres en el joc. L’espai, totalment obert, està ideat per això, tens a l’abast les notes, les conserves, els receptaris, els estris, els fogons… I encara que hi ha capitans, Borja García Ordoño i Mario Torres en són dos, dels equips de cuina i sala n’han fet un de sol.

peresalviranci_dospebrots_entaulats
En la línia del missatge està l’oferta de vins. Més de 100 referències separades en diferents cartes. Negres, blancs, generosos, escumosos i rosats naturals o ecològics que pots triar segons el celler, les varietats, la zona d’origen, o pel que esperes que t’aportin (frescor, acidesa, grau, sorpresa…) Vins que comuniquen i que fugen del circuit habitual. Amb dos pebrots. Gran feina de recerca la de la Tamae Imachi qui té al cap recòrrer la Mediterrània per abastar el celler del restaurant amb ampolles especials. El vi ranci de les peres, el millor exemple.

Actualitzar, adaptar, descodificar, embellir, recuperar, reivindicar el receptari gastronòmic mediterrani en format tapa. Això és el que fan al Dos Pebrots. No és fàcil. Potser d’entendre tampoc. Però val la pena entaular-s’hi, gaudir d’una cuina ben feta i conèixer d’on venim per saber on som.

Dos Pebrots
Doctor Dou, 19. 08001 Barcelona
Telèfon: 938 539 598
www.dospebrots.com

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *