‘Mercat de la Terra’ de Slow Food Barcelona. Des d’ara, setmanal

Coneixes els Jardins de les Tres Xemeneies, al barri del Poble Sec de Barcelona? Segur que més d’un cop t’has fixat en les tres imponents xemeneies de l’antiga central elèctrica La Canadenca que li donen nom. Si no és així, demà tens una excusa fantàstica per apropar-te a aquest espai urbà. I és que, dissabte 15 d’octubre torna el ‘Mercat de la Terra‘, una cita periòdica de productors petits, artesans, de proximitat i de Km0 que presenten i venen directament els seus productes als consumidors, escurçant distàncies entre la terra i la taula i aportant consciència sobre el que mengem.

Si ja coneixies l’espai i l’activitat —fa mesos que funciona amb èxit— t’agradarà saber que aquest ‘Mercat de la Terra’ torna per quedar-se en format setmanal. Tot un èxit dels seus organitzadors, Slow Food Barcelona Vázquez Montalbán que, després d’anys de treball, ha aconseguit fer realitat el seu projecte més important, normalitzat ja a altres ciutats europees.

Calia un mercat així a la capital catalana? Daniele Rossi i Chiara Bombardi, president i secretària del convivium barceloní, ho tenen clar. “Els temps són madurs per dur a terme un projecte com aquest. Barcelona necessitava i demanava un mercat de productors que únicament comercialitzen aliments bons, nets i justos “. O dit d’una altra manera, que conreen, elaboren i mostren productes locals, de temporada i de qualitat obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra, i que els venen a preus justos, tant per a ells com per als compradors.

El nou format seguirà apostant per la gastronomia. “De Slow Food també formen part restaurants, per tant, seguirem convidant a diferents xefs perquè ens ensenyin què es pot fer amb tots aquests ingredients a la cuina”, explica Josep Bantulà, coordinador del mercat. “A ells se sumaran alguns foodtrucks i activitats diverses com xerrades, tallers, jocs infantils o música en directe de grups emergents del barri”.

Sumar esforços, promoure les col·laboracions entre persones i entitats, dinamitzar i enriquir l’espai. Aquests són els objectius. “Tenim molta força, moltes ganes, volem ser un referent a la ciutat i fomentar l’ecogastronomia”, afegeix Bantulà. Vaig preparant la llista de la compra.

‘Mercat de la Terra’
Jardins de les Tres Xemeneies
Av. Paral·lel, 49. Barcelona
Tots els dissabtes, de 10 a 16h.
www.slowfoodbcn.cat

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *