‘La Primera Premsada. Oli, art i gastronomia’. La Granadella

Sóc una d’aquelles persones a qui li agrada conèixer i reconèixer el territori així com a la gent que l’habita. I ahir vaig tenir l’oportunitat de conèixer un poble que ha sabut adaptar-se als nous temps sense perdre la seva essència, la seva cultura, les seves arrels.
L’oli és el producte que identifica la comarca de Les Garrigues i La Granadella, la vila que ahir celebrava ‘La Primera Premsada’ o l’arribada de la collita de l’oli nou. Sabia on anava però no el que em trobaria. I vaig trobar-m’hi idees, entusiasme, recursos, orgull, estima… Com jo, unes 600 persones van passar ahir per aquest petit municipi lleidatà per gaudir del seu ingredient més preuat. I em consta que s’ho van passar molt bé.
Em va agradar formar part d’una festa on es reconeix la història d’un poble, on es ret homenatge al fundadors d’un sindicat agrícola que van unir les seves forces al segle passat. Em va agradar veure que no només han sabut mantenir la seva herència sinó que l’han millorada i augmentada. I em va agradar comprovar que les noves tendències d’alimentació, d’elaboració i de comercialització conviuen amb harmonia amb la tradició. A La Granadella són valents, s’estimen, estan orgullosos de ser qui són i del que mengen. Tot un exemple.
De vegades els periodistes anem molt lluny a buscar històries i tenim les històries a tocar de la mà. Va ser un plaer poder participar de la celebració i redescobrir l’oli d’oliva verge extra. Gràcies, veïns!

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *