Dies de llibres, roses, vins i còctels

No els hi treuran mai el protagonisme als llibres i les roses, estrelles indiscutibles de la festivitat de Sant Jordi, però cada any sorgeixen noves propostes gurmandes que contribueixen a augmentar l’atractiu de la diada. La Rosada del celler lleidatà Raimat és una de les novetats d’enguany. Un vi elaborat amb cabernet sauvignon i ull de llebre sota el paraïgues de la DO Costers del Segre, de cos suau i color rosa pàl·lid brillant, que a més forma part del recent projecte del celler que classifica el vi per intensitats, de més suau a més intents, per tal de facilitar-ne l’elecció al consumidor.

ElNacionalBarcelona_LaJordina_entaulats‘La Jordina’ és una altra de les estrenes del 2017, un combinat dissenyat per l’equip de cuina del Nacional Barcelona elaborat amb bitter, suc de taronja natural, clara d’ou i licor i pètals de rosa que es podrà degustar a la Barra de Còctels del multiespai gastronòmic barceloní des de les 12 del migdia i fins a les 2 de la matinada. El còctel es servirà fred, colat i en una copa perfumada que impregnarà la mà del client amb una subtil aroma floral, i es podrà demanar amb i sense alcohol. Un detall que segur agraeixen molts col·lectius: dones embarassades o que donen el pit als seus nadons, exalcohòlics, esportistes, adolescents…

quebebercuandonobebes_entaulats

I és que hi ha moltes persones que no poden o no volen beure alcohol, temporalment o per sempre, i moltes moltes begudes plaents que no en porten. La meva amiga i sommelier Meritxell Falgueras n’ha trobat tantes que n’ha fet un llibre que us pot sorprendre: ‘Què beure quan no beus’ (Ediciones Urano). Per assaborir la vida amb molt de gust així com fa ella.

estadella_tàpias_gasull_SantJordi2016Qui també va assaborir la vida i les taules va ser en Pere Tàpias. Encetava aquest escrit quan m’he assabentat de la mort del cantautor, gastrònom i comunicador vilanoví i l’he deixat reposar per recordar la seva amabilitat i simpatia, murrieria si tu vols. Un dels records més nítids —les fotografies sempre ajuden— és precisament d’un Sant Jordi, coincidències de la vida. Feiem ràdio al carrer, a l’emissora ‘rival’, i diria que era el 2006, any que va publicar ‘Cuines de Vilanova’ (Cossetània Edicions), receptari dedicat al paisatge gastronòmic de la seva ciutat natal. Compreu-ne un exemplar si el trobeu tot passejant. O un ‘Tapias variades’. O un ‘Taules i fogons’. Pot ser un bonic homenatge a un dels grans divulgadors de la gastronomia catalana. Descansi en pau.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *