Lluerna. Santa Coloma de Gramenet. Lluir, embellir, captivar

Pots emocionar-te amb un porro confitat amb ‘migas’ cruixents de pa, suc de ceba rostida i botàriga? Li ha passat a més d’un client del Lluerna, el restaurant que tenen el cuiner Víctor Quintillà i la sommelier Mar Gómez a Santa Coloma de Gramenet. Tant és així que no el poden treure de l’oferta encara que hagin estrenat instal·lacions i emplaçament sense moure’s, això sí, de la ciutat barcelonina, la seva ciutat.

El nou projecte de la parella és obra de l’arquitecte, decorador i fotògraf Pere Cortacans, creador d’altres espais de restauració catalans, i fa justícia, per fi, a la cuina i al servei que t’oferiran. Si resumim, hi trobaràs producte i proximitat. Si aprofundim, hi tastaràs plats despullats d’artificis, propers, entenedors, aparentment senzills però plens de matisos, detalls, aromes i sabors acompanyats de territoris líquids, unes 150 referències de vins i caves, majoritàriament del país, curosament triades per fer més gran el gaudi.

Com a la vida, a la carta i als diferents menús d’estiu del nou Lluerna hi ha vells i nous amics. El refrescant mojito sòlid, la imponent oliva Gordal farcida de Campari amb taronja o el golós coulant d’avellana, albercoc i maracujà, entre els primers. Succeeix el mateix a la sala que, ara sí que sí, és el mirall de la propietat. Simpatia, discreció, sobrietat, confort, bonhomia… Bentrobat, Ramon Nebra.

Ajo blanco’ de codium i bonítol; cua de porc Duroc i espardenyes; peix de platja sobre pil-pil de cloïsses i verdures de temporada… Trïis el que trïis, encertaràs. I, ull, que les propostes no s’acaben aquí. Amb l’inici del curs escolar el Víctor i la Mar tenen previst obrir el Verat, un espai més canalla, informal i econòmic, dirigit al públic local i situat a un espai contigu d’aquest slow food amb estrella Michelin. Les obres ja han començat.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *