Producte fresc i gastronomia a l’aire lliure? Mercat de Mercats!

Potxas de temporada estofades amb kokotxas de bacallà. Aquest plat és un bon símbol del que significa aquesta festiva fira anomenada Mercat de Mercats que enguany celebra la seva vuitena edició apostant encara més pel producte fresc i per l’alimentació sana, saludable i de proximitat. Des de divendres 20 i fins diumenge 22, per l’Avinguda de la Catedral de Barcelona hi passaran elaboradors locals, restauradors de la ciutat, comerciants, plats, platillos i Productes d’Arreu, una de les novetats, 32 degustacions al voltant d’una cuina i barra centrals ofertes per la Casa de Múrcia a Barcelona, la Casa de Cuenca, el Centro Asturiano de Barcelona, la Asociación Casa de los Navarros i la Federación de Entidades Culturales Gallegas en Catalunya.

Nou és també El Celler del Mercat, l’indret on degustar una representació dels millors vins i caves de la terra, que centralitzarà la venda de refrescos i begudes. Repeteix l’espai d’Artistes de Mercat, on els comerciants interactuen amb el públic explicant curiositats dels aliments, compartint trucs i resolent dubtes culinaris. Finalment es centralitza l’oferta de l’Aula de Mercat, on s’han programat xerrades per part de xefs, experts en productes, demostracions de cuina i degustacions gratuïtes durant els tres dies de fira.

Del mercat al preciosisme. Aquest és el títol de la xerrada que inaugurarà el cartell de l’aula. La responsabilitat recau en Abel Sierra, cap de la família que ha posat al mapa gastronòmic de la ciutat l’alta cuina de barri. L’estofat de la imatge és de casa seva, la Granja Elena. El seu fill, el Borja, cuiner d’alta gastronomia, n’és l’artífex. Divendres explicaran com elaboren aquesta i altres receptes. Per tastar-les, però, res comparable a entaular-se al Passeig de la Zona Franca. Alta cuina de producte i de mercat.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *