Novembre. Temps de Fòrum Gastronòmic i de ‘Cuiner de l’Any’

Del 19 al 21 de novembre, el Palau de Congressos i Palau de Fires de Girona acollirà la divuitena edició d’un certamen exitós i consolidat en el qual hi participen, cada cop més, empreses i cuiners vinguts de diversos punts d’Europa. El Fòrum Gastronòmic assoleix la majoria d’edat augmentant l’espai firal i amb un doble eix temàtic: la gastronomia sostenible i la diversitat culinària. En aquest sentit, destaca la presència de la regió portuguesa de Tamega i Sousa com a territori convidat, que mostrarà el seu potencial gastronòmic a través de diferents activitats.

L’altra novetat a ressaltar d’enguany és la sessió conjunta prèvia de l’entrega del guardó ‘Cuiner de l’Any’ —un clàssic de la fira— que anirà a càrrec d’Oriol Llavina (El Cigró d’Or), Dani Lechuga (Caldeni), Albert Marimón (La Cava), Albert Ortiz (Axol), Diego Alías (Ca l’Amador) i Vicent Guimerà (L’Antic Molí), guanyadors de les últimes edicions d’un premi que reconeix la tasca dels cuiners emergents que utilitzen productes de proximitat, tenen sensibilitat amb les produccions ecològiques, col·laboren amb els productors locals i fan difusió d’aquests valors.

Els candidats a aconseguir el premi en l’edició del 2017 són: Albert Mendiola (Marimorena, Sant Boi de Llobregat) —autor del plat de la fotografia que il·lustra aquest escrit—; Àlvar Ayuso (Alvart, L’Escala) —que acaba de traslladar la seva proposta de la capital catalana a terres gironines—; Ariadna Julian (Monvínic, Barcelona); Kaya Jacobs (Tossal Gros, Prenafeta) —intèrpret gastronòmic del projecte vinícola del Celler Escoda Sanahuja— i Sergi Roca (Equilibri, Navata).

Fins al pròxim 15 de novembre es pot votar a un dels cinc aspirants a través del web del diari La Vanguardia. El resultat del concurs es donarà a conèixer quatre dies més tard del tancament de la votació online, en el marc del Fòrum Gastronòmic Girona. I entre tots el participants se sortejaran cinc àpats als cinc restaurants dels cuiners finalistes.

Fins que se sàpiga el veredicte, es farà una campanya de difusió dels mèrits i els perfils de cadascun dels candidats. Ara que, res millor per triar que entaular-se a casa seva.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *