El vi novell arriba a Barcelona amb 8 cellers, 1 decàleg i 1 festa

Le Beaujolais Noveau est arrivé!”, anuncien els francesos cada tercer dijous de novembre per donar la benvinguda al seus vins joves, frescos i de temporada.
“Per Sant Martí mata el porc i enceta el vi”, diu la tradició catalana cada 11 de novembre. Vindria a ser el mateix, però no ho celebrem igual.

Per donar la benvinguda al vi novell català, el Celler de Gelida, la històrica botiga de vins del barri barceloní de Sants, té el costum de penjar una nova branca de pi a l’entrada del local en un ambient festiu el dia del sant. Enguany, tot i que una mica més tard, es sumen a la tradició vuit cellers catalans organitzant un esdeveniment que vol promocionar com cal aquest estil de vins.

La cita serà aquest dissabte, 18 de novembre, de les 11 a les 20 hores, als jardins del Palau Robert de Barcelona. L’espai acollirà els productors que han assolit consens per concretar uns mínims en la qualitat i la presentació dels vins joves, destacar la temporalitat del seu consum i actualitzar el relat de la tradició catalana del novell.

El projecte col·lectiu neix amb vocació de consolidar-se, per això, s’ha redactat també el Decàleg del Vi Novell, un document que proposa deu punts essencials per atansar-s’hi i divulgar-lo. El vi novell ja ha arribat. Celebrem-ho plegats!

Cellers i vins participants:
Carles Andreu (Pira, Conca de Barberà). Carles Andreu Trepat novell 2017 negre DO Conca de Barberà
Celler Cooperatiu Espolla (Espolla, Alt Empordà). Vi novell 2017 negre DO Empordà
Celler Cooperatiu La Granada (La Granada, Alt Penedès). Vi novell 2017 blanc DO Penedès
Celler Masroig (El Masroig, Priorat). Vi novell 2017 negre DO Montsant
Maset (La Granada, Alt Penedès). Donzell 2017 blanc DO Catalunya
Portell Vins i Caves (Sarral, Conca de Barberà). Portell blanc de blancs novell 2017 DO Conca de Barberà i Portell rosat trepat novell 2017 DO Conca de Barberà
Sant Josep Vins (Bot, Terra Alta). Novell de Bot garnatxa 2017 negre DO Terra Alta
Vins Petxina (Sarral, Conca de Barberà). Garrí novell 2017 negre DO Conca de Barberà

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *