Compra online? També als mercats!

La dinamització i la digitalització del comerç de proximitat ja és una realitat. Des de fa uns anys, diversos mercats de Barcelona han iniciat projectes per a vendre els seus productes sense que el consumidor s’hi desplaci. El Mercat de la Concepció, per exemple, ho fa a través del seu portal web i amb un mecanisme propi; els de Sant Gervasi, Lesseps, Provençals i Galvany estan posant en marxa sistemes de compra en diverses parades a través d’una aplicació mòbil; mentre que paradistes de La Mercè, Santa Caterina, Montserrat, Estrella, Poblenou, Sants, Sant Martí, Provençals, Marina o Boqueria ofereixen als seus clients de confiança la possibilitat de realitzar comandes a través del whatsapp.

Aquesta setmana, lInstitut de Mercats Municipals de Barcelona presentava la prova pilot que s’està duent a terme al Mercat del Ninot i que fa un pas més enllà en aquesta modalitat de venda. Des del passat mes de desembre, els clients de l’equipament barceloní poden fer la seva comanda a distància gràcies a l’aliança amb el supermercat online Ulabox, que els hi permet realitzar-la des de diferents dispositius i rebre-la en 24 hores. El mercat ha disposat un espai des d’on personal d’Ulabox s’encarrega de lliurar i recollir les comandes en les diferents parades així com d’agrupar-les, conservant els productes sense trencar la cadena de fred fins que arriben a casa del client. El servei de compra i entrega a domicili és totalment gratuït si la comanda és superior a 59€. En cas contrari, el cost és de 6,99€. Les compres que inclouen producte fresc arriben a tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ampliant així el radi d’acció dels establiments.

Els objectius del nou servei que, de moment, estarà en funcionament durant mig any, són obvis. D’una banda, es pretén que els establiments puguin arribar a més clients que aprecien l’oferta del mercat, però que, per qüestions horàries o de distància fins ara no hi compraven. Per altra banda, es vol fidelitzar els clients que ja hi compren. I, a mig termini, s’aspira a que tots els mercats de la capital catalana tinguin a la seva disposició un mecanisme de fàcil implementació per vendre producte fresc les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, sense perdre l’esperit d’”anar a plaça”.

Les dades presentades demostren que la iniciativa agrada. En un mes s’han realitzat més de 3.000 comandes. Més del 30% dels clients que han navegat per la secció online del Ninot, dins el web d’Ulabox, han acabat comprant i ho han fet, de mitja, en tres parades. I les més de 100 ressenyes de producte introduïdes pels clients a la secció del Mercat del Ninot han rebut una puntuació de 4,9 sobre 5. La cosa promet.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *