El Banc dels Aliments distribueix 1,5 kg d’aliments frescos el 2017

1.444.690 kg de fruites i hortalisses, un 11% més que el 2016. Aquesta és la xifra exacta que Mercabarna, el Banc dels Aliments i l’Associació de majoristes del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM) van aconseguir repartir l’any passat entre les 67 entitats d’ajuda social a persones vulnerables de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Els aliments lliurats són aptes per al consum però no es poden comercialitzar perquè tenen algun defecte en l’envàs, perquè s’acosten a la data de caducitat i/o consum preferent o perquè són productes excedentaris, entre altres motius. D’aquesta manera, doncs, es lluita també contra el malbaratament alimentari.

L’augment de les empreses majoristes del polígon alimentari donants (de 43, el 2012, a les 102 actuals); l’augment de l’espai del magatzem on es recullen i distribueixen les fruites i hortalisses aportades (els 175 m2 inicials s’han convertit en 425 m2); els 16 voluntaris que hi treballen diàriament buscant i validant a les entitats socials i les campanyes de sensibilització internes que es duen a terme són algunes de les claus de l’èxit d’aquesta iniciativa. Se’l mereix.

1 Comment
  • cafecomshah
    febrer 23, 2018

    I aproximadament, el 90% de la fruita es destina a vendre al consum en fresc, i el 7% té com a destí la indústria transformadora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *