Coradella és Candelera. I Candelera és Molins de Rei

Històricament, la vila de Molins de Rei, al Baix Llobregat, ha enllaçat diverses rutes, convertint-se en punt de trobada de comerciants entorn l’agricultura, la ramaderia i, més endavant, la indústria. Aquest va i ve de carros, pagesos, venedors i compradors va donar peu als esmorzars de traginers, àpats de forquilla que s’han mantingut fins als nostres dies a un gran nombre d’establiments de restauració de la localitat fins agafar una dimensió de gran envergadura per la Fira de la Candelera, que se celebra aquest cap de setmana.

Un dels plats que s’ha mantingut constant durant els 167 anys de vida de la mostra ha estat la coradella, un estofat a base de menuts de xai francament saborós, però no apte per a llepafils ni ments tancades. Amb la intenció de popularitzar-lo, els molinencs han creat enguany la versió en embotit de la menja, que es podrà comprar a diferents establiments del Mercat Municipal, comerços de la vila i a l’estand de venda de tiquets de la 38a Fira de Vins i Caves, una de les moltes activitats enogastronòmiques que es duen a terme en el marc de la Candelera.

Diuen que la coradella s’ha de provar, al menys, un cop a la vida. Jo ho vaig fer l’any passat, convidada per l’organització de la festa com a membre del jurat del Concurs de Coradella anual. En aquella ocasió vam triar com a guanyadores la recepta tradicional presentada pel restaurant L’àpat Molins de Rei, gràcies a la salsa d’anís que va lligar la salsa dels menús estofats; la proposta més innovadora de la Masia Restaurant Can Tintorer i el caneló del Cafè de la Peni, perquè l’elaboració podia facilitar que molts comensals s’animéssin a tastar un plat que, d’entrada, pot costar. Per cert, que el Premi a la Millor Coradella 2018, la tradicional, ha estat per al Bar Diana mentre que El Ñoqui ha obtingut el premi a la coradella innovadora, i alhora un accèssit al premi a la millor coradella tradicional.

Amb el nou embotit no hi ha excuses, companys. Proveu-la. Forquilla, ganivet i cullera en mà o entre pa i pa. Mantindreu viva una tradició gastronòmica catalana i els molinencs ho agrairan.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *