‘El safrà. Com preparar-lo 10 vegades’. SD Edicions

Quants de vosaltres no heu fet servir mai safrà en un plat perquè no coneixeu les seves possibilitats culinàries? No us heu de sentir pas culpables. La cultura d’aquesta preuada espècia es va perdre anys enrere a Catalunya i això ha dificultat el seu ús a les llars. Afortunadament, alguns particulars van mantenir la tradició de plantar-ne bulbs a petits jardins i horts per al seu autoconsum i gràcies a ells, i a la dedicació d’un bon grapat de pagesos i empresaris, s’està vivint una forta recuperació del cultiu al segle XXI. L’embranzida també s’està notant a les cuines professionals, on el consum de safrà —i de safrà català— està augmentant o és més visible darrerament en elaboracions diverses, salades i dolces.

Alguns d’aquests productors i alguns d’aquests cuiners apareixen en un nou títol de la col·lecció ‘Productes de Mercat’ publicat per SD Edicions i presentat ahir a la llibreria Casa Usher de Barcelona (la imatge que il·lustra aquest text és seva). I tot això ho sé perquè el llibre el signo jo, cosa que em fa molt feliç com podeu imaginar. Un dels professionals citats, per cert, em va despertar l’interès per aquest ingredient que havia quedat en l’oblit. I ves per on, ara té forma de llibre. Gràcies de nou Joan Cartanyà, per la inspiració i per haver contribuït en la recopilació d’algunes de les receptes que hi apareixen. N’hi ha 10 en total, del sud i del nord. I una es pot beure. 10 fantàstiques aportacions. Gràcies a tots.

Els periodistes i escriptors Josep Sucarrats i Jordi Cervera, juntament amb el cuiner i gastrònom Pep Nogué, són els autors dels altres tres monogràfics estivals d’aquesta col·lecció petita i delicada que hauríeu de conèixer si encara no és el cas. Apliqueu-vos el mateix consell pel safrà i (re)descobriu-lo. Us sorprendrà.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *