Xavier Pellicer. ‘Healthy kitchen’ i gaudi gastronòmic. Barcelona.

X de xef i de Xavier. De Xavier Pellicer. X de xerinola, gresca o soroll festiu, viscudes i viscut fa pocs dies a l’estrena oficial del nou restaurant del cuiner barceloní. No hi ha cap detall que indueixi al dubte: aquest és el seu projecte més personal, per això duu el seu nom.

X de xalar, d’esbargir-te i de gaudir molt a l’entaular-te a casa seva, mai millor dit. I és que en Xavier Pellicer i la Mercè Carbonell, la seva parella, volen que aquest sigui un recer, confortable i càlid, pel comensal. També és bulliciós. Ben bé com una família. Els materials naturals emprats en la decoració, en sintonia amb els aliments ecològics i de proximitat que integren els plats i que tracten amb un respecte màxim als fogons, ajuden a aconseguir l’efecte desitjat.

Healthy kitchen és com anomenen el que fan. O trobar l’equilibri entre un estil de vida saludable sense renunciar al plaer de menjar. El concepte no és nou. En Xavier va començar a usar el terme al seu projecte anterior, el Céleri, avui tancat, amb el qual va aconseguir una estrella Michelin el 2017 a (i per a) la Ciutat Comtal. Ara el céleri és (només) un plat del menú degustació, que serveix rostit, amb masala i dàtil. Com un filet vegetal. És bo. El servei també. Com s’agraeix.

 

 

La brasa i les espècies es fan notar en les elaboracions. És la intenció. L’interiorisme i el grafisme no passen desapercebuts. També és volgut. Gaspatxo de remolatxa, tomàquet i cireres, espàrrec blanc Luís San José sobre pil-pil de taronja, patata macaria amb mongeta tendra i rossinyols, coliflor com un puré amb ou a 62º i oli fumat, peix salvatge amb miniverdures de l’hort d’en Jacques Bréault i oli d’oliva verge extra, llom baix, quinoa i shitake i crème brulée, xocolata Madong i gelat de coco i xili. Aquest pot ser un àpat a Can Pellicer. Hi llegiràs el nom d’algun dels seus proveïdors. Encertaràs si creus que pot agradar a vegans, vegetarians i els que no ho som.

La decoració i el llenguatge gràfic incideixen en l’acolliment. Tots els materials són naturals, pedra i fusta de pi, roure i noguera, bàsicament; mentre que les textures, tàctils i visuals, accentuen la cura amb que tracten i cuinen els vegetals i els animals perquè el client pugui visualitzar i palpar tot l’univers del xef. On s’apreciarà plenament —així es pretén— és a El Menjador, l’espai annex a la sala principal, amb la que comunica, tot i que s’hi accedeix de forma independent. La raó? La seva forta entitat i una oferta més exclusiva: un menú vegà, un menú ovolactovegetarià i un menú omnívor que poca gent, a dia d’avui, ha pogut tastar i comentar. És qüestió de temps.

 

 

El cuiner ha mantingut l’espectacular cuina vista i la llarga barra existents a l’antic negoci que ara ocupa el seu restaurant homònim així com el gust pels vins biodinàmics, ecològics i naturals. Menjar, beure i viure diferent.

El passat mes de maig, Xavier Pellicer rebia el premi al ‘Millor Restaurant de Verdures del Món’, al certamen We’re Smart Think Vegetables! Think Fruit!, de mans de la ‘guia verda’ de restaurants de tot el món a Bèlgica. L’organització va destacar “el refinament i el geni del nou restaurant de Pellicer, on tot està perfectament preparat, assaonat i saborós”.

 100% d’acord.

Restaurant Xavier Pellicer
Provença, 310
08037 Barcelona
Tel. 93 525 90 02
www.xavierpellicer.com

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *