I Jornades Gastronòmiques Sants fa Xup-Xup. Barcelona

Uns saborosos platets cuinats a la Fundació Can Pedró —entitat dedicada a atendre persones i col·lectius en risc d’exclusió social— van obrir ahir l’olla de les I Jornades Gastronòmiques Sants Fa Xup Xup que se celebraran, fins el 18 de novembre, a 22 establiments dels barris barcelonins de Sants i Hostafrancs.

Durant més d’un mes, cadascun d’aquests locals disposarà d’un menú gastronòmic elaborat sobre la base de productes de temporada i de proximitat que oferiran a un preu tancat —cadascú el que ha considerat oportú en base a la seva oferta— amb maridatge de vins de Gleva Estates inclòs.

Les propostes són diverses, n’hi ha de tradicionals i d’avantguardistes, d’autor, de fusió, marineres i fins i tot d’exòtiques, però totes comparteixen objectius: dinamitzar comercial i socialment les dues zones veïnes per tal de fer-les més visibles a la resta de la ciutat, tot i descobrint la varietat i l’atractiu d’algunes de les seves taules. Entre els locals participants hi ha restaurants històrics com l’Arturo; bars, tavernes i bars de vins, com la Bodega Montferry, La Europea o el nou Macot; així com establiments que estan en boca de tots en els últims temps: La Mundana, Sants és Crema o L’Home dels Nassos, entre altres.

“Una accepció de ‘fer xup-xup’ és ser excitat o agitat per una passió”, va recordar en Pau Gascó, cuiner i propietari del Petit Pau, un altre dels restaurants participants de les jornades —que, per cert, celebra el seu cinquè aniversari— durant el tret de sortida de l’activitat. “Per tant, que Sants faci xup-xup!”, va cloure animant als presents. Trobareu tota la informació dels locals així com dels menús ofertats a www.santsfaxupxup.cat.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *