El modernisme de Jujol al plat. Primeres Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí. Barcelona

Arriben les Primeres Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí (Barcelona), una activitat que permetrà degustar menús protagonitzats pels productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat amb presentacions i elaboracions inspirades en Josep Maria Jujol, referent del modernisme català.

L’activitat s’enmarca dins la celebració de l’Any Jujol140 —que va arrencar el passat mes de juny i es perllongarà fins setembre de 2019— i es desenvoluparà del 4 d’octubre a l’11 de novembre amb 13 participants: 7 restauradors de Sant Joan Despí —municipi que acull un dels llegats més importants de l’arquitectura de l’artista— i 6 d’El Prat, Sant Boi, Gavà, l’Hospitalet, Molins de Rei i Barcelona. I és que el santjoanenc Rafa Peña, cuiner i propietari del restaurant Gresca de la capital catalana, exerceix de padrí de les jornades.

Arquitecte, escultor, dibuixant, pintor, esgrafiador, decorador, dissenyador… El repte per als restauradors no ha estat fàcil, però propostes como el morro de bacallà, sobrassada de Mallorca i mel amb pèrgola de full del restaurant Follia —imatge que obre aquest escrit— prometen grans àpats. Els preus dels menús oscil·len entre els 30 i els 40€ amb beguda inclosa.

L’esdeveniment, impulsat pel consistori baixllobratenc, vol contribuir a la difusió de l’obra arquitectònica de Jujol entre la que destaquen joies com Can Negre o la Torre de la Creu, a Sant Joan Despí, o el Teatre Metropol, a Tarragona. L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) contribuirà a fer-ho possible.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *