‘Del Pork tot s’aprofita’. Jornades d’homenatge a la ‘cuina de matança’

Dijous Gras va donar el tret de sortida a un menú degustació especial que, fins el pròxim 17 de març, es podrà assaborir al restaurant Pork… boig per tu, un dels projectes comuns dels cuiners Oriol Rovira, una estrella Michelin al restaurant Els Casals, i Iñaki López De Viñaspre, president del Grupo Sagardi, a Barcelona.
La proposta reuneix el millor dels productes artesanals de Cal Rovira, l’explotació porcina dels germans Rovira (l’Oriol, el Jordi i el Miquel) a Sagàs, al Berguedà, i ret homenatge a la menja tradicionalment protagonista d’aquestes dates a tot el territori català. Coca de vidre, cansalada amb ‘manteca’ de tòfona i ruca; cotna de porc amb pebres i cítrics; amanida de col a la brasa, encurtits i anxoves; patata emmascarada amb peu de porc cruixent; costella de porc confitada amb carxofa al forn i mostassa i coca de llardons amb gelat de nata. Aquests són els plats ofertats, una picada d’ullet a la ‘cuina de matança’ i als processos d’elaboració artesanals d’embotits.

L’establiment barceloní, de fet, és un temple del porc tot l’any. La seva carta barreja la cuina tradicional amb tocs creatius, abraçant des del morro fins a la cua, ja sigui curat, en salaó o al forn de llenya. El restaurant disposa tan sols d’una brasa i un tradicional forn de llenya on es preparen saborosos plats centrats en la carn porcina de la família Rovira, una explotació que fa tot el procés de criança dels porcs, des del naixement fins a l’engreix. Els animals són sans, equilibrats i amb un potencial d’alt valor gustatiu gràcies a la seva alimentació, totalment vegetal i amb ingredients d’alta qualitat: ordi, blat de moro, soja, pèsol i oli de soja són la base. A les granges, i a partir d’una acurada mescla genètica, aconsegueixen un porc poc conformat, amb una bona infiltració de greixos. Això és fonamental per a poder oferir una excel·lent gamma de productes (botifarres, botifarres de perol, bulls, sobrassades, lloms, llonzes, costella…) que aprofundeix en el gust tradicional i cerca els sabors autèntics d’una elaboració fruit de l’experiència de generacions. I, així, fins a la taula.

Pork… boig per tu
Consolat de Mar, 15. Barcelona
Telèfon: 932 95 66 36

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *