‘La (r)evolució a la cuina’ torna a Mataró aquesta tardor

La xef Carme Ruscalleda és la cap de cartell de la nova programació del cicle gastronòmic ‘La (r)evolució a la cuina’ organitzat al Mercat de la Plaça de Cuba de Mataró (Barcelona) per la dinamitzadora, i sempre inspiradora, Àgata Albero. Ruscalleda i Albero comparteixen un compromís amb els mercats municipals que s’evidenciarà de nou el pròxim 27 de setembre amb la ponència ‘Posem la cuina i la gastronomia a la llista de les coses interessants de la vida’. Ponència i tast ja que, després d’escoltar la pionera en la reivindicació del producte de la terra, els assistents podran compartir impressions amb ella tot degustant productes frescos i elaborats del mercat harmonitzats amb vins del celler Quim Batlle de la veïna localitat de Tiana.

La cuinera santpolencia encetarà així la versió tardorenca d’un cicle iniciat amb èxit aquesta primavera a la capital del Maresme i donarà el relleu a altres dones sàvies com Astrid Izquierdo, experta en Harmonització d’Espais, Psicologia del color i Geocromoterapia, Viena Campos, pastissera i Ana Casanova, cuinera, estilista i fotògrafa gastronòmica. L’objectiu? Recordar-nos que cuinar és un acte (r)evolucionari, com també ho són la tria del producte, la compra responsable i conscient, la cura per la sostenibilitat i, fins i tot la tria de la recepta.

• ‘La Revolució històrica‘ amb Carme Ruscalleda, ambaixadora de la cuina catalana al món.
Divendres 27 de setembre, de 17.30 a 19.30h. Entrades exhaurides.
La cuinera amb més estrelles Michelin del món va tancar el seu restaurant mare, Sant Pau, a Sant Pol de Mar (Barcelona), la tardor passada després de 30 anys de brillant trajectòria. Tanmateix continua molt activa: dirigeix el restaurant Sant Pau de Tokyo (Japó), codirigeix el restaurant Moments (Hotel Mandarin Oriental, Barcelona) amb el seu fill Raül Balam i lidera Cuina Estudi, un laboratori d’idees que apost per una cuina creativa, saludable i divertida, en sintonia amb el paisatge, les escoles i els mitjans de comunicació.

• ‘La Revolució dels espais‘ a càrrec d’Astrid Izquierdo, de Sincronia Integral.
Divendres 25 d’octubre, de 17.30 a 19.30h.
La maresmenca donarà consells per harmonitzar la nostra cuina i així sentir-nos més creatius a l’hora de cuinar els aliments que ens nodreixen.
Astrid Izquierdo és llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Sofrologia Caycediana i experta en Harmonització d’Espais, Psicologia del color i Geocromoterapia.

• ‘La Revolució dolça‘ amb la pastissera Viena Campos, de Takashi Ochiai.
Divendres 22 de novembre, de 17.30 a 19.30h.
La mataronina, formada a l’Escola d’Hostaleria Hofmann i encarregada de la part dolça de la Pastisseria Takashi Ochiai de Barcelona, demostrarà als assistents com es poden preparar postres nadalenques menys ensucrades i amb producte de temporada. En acabar, es tastaran les elaboracions acompanyades de caves del celler Titiana de Tiana.

• ‘La Revolució humanística‘, amb la cuinera Ana Casanova, de Love Food.
Divendres 20 de desembre, de 17.30 a 19.30h.
La cuinera, estilista, fotògrafa i docent maresmenca ensenyarà els assistents a elaborar platillos de festa sense proteïna animal però amb tot el sabor i la millor presentació. El tast s’acompanyarà amb kombutxa, un té fermentat, molt saludable, ideal substitut dels refrescs.

Mercat de la Plaça de Cuba
Plaça de Cuba, 47. Mataró
Preu per persona i taller: 20€
Preu especial clients: 15€
Informació i reserva de places al mateix mercat, per correu electrònic (cuinamercatcuba@gmail.com) o per telèfon (699 518 310).
Els tallers estan dirigits al públic adult i inclouen dossier de receptes i degustació. L’aforament és limitat. Imprescindible reservar.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *