Vilajuïga reneix com a aigua gastronòmica

115 anys després de fabricar la primera ampolla d’aigua, la firma empordanesa estrena nova etapa, nova imatge i noves instal·lacions de la mà de l’empresa Grífols i amb la voluntat de convertir-se en l’aigua gastronòmica per excel·lència de les taules catalanes. De les gironines ja l’és.

Un territori tocat pel vent de tramuntana, amb còdols esculpits per la pluja i un terreny erosionat durant segles, trets purament empordanesos, han inspirat el disseny de la nova ampolla de Vilajuïga. Un envàs net, franc i sostenible que allotja aquesta aigua amb gas carbònic natural, amb uns punts de gas que li atorguen una fina agulla, molt rica en liti i considerada mineromedicinal. La mateixa fórmula de l’analítica que el 1904 va declarar-la aigua “d’utilitat pública”.

La nova planta d’elaboració recupera l’edifici històric i l’amplia amb un projecte actual ideat per a dinamitzar el sector empresarial i social del poble del que pren el nom. La superfície útil construïda la conformen 1.800 m2, que es divideixen entre l’esmentada planta embotelladora, el magatzem, l’antiga masia, les oficines, el pou i la bassa, una construcció inspirada en el fluir de l’aigua, que juga amb les formes rodones i que espera acollir actes de referència, sectorials i socials.

El nou cicle de l’aigua Vilajuïga compta també amb un cartell representatiu i original a càrrec de l’artista i dissenyador gràfic barceloní Josep Pla-Narbona, recent Creu de Sant Jordi 2019, que pren el relleu al prestigiós artista Leonetto Cappiello, autor l’any 1910 del primer cartell publicitari per comercialitzar-la.

Dins d’aquest renaixement, la casa pretén aliar-se amb els xefs més importants del nostre país per reforçar el seu lligam amb el territori i el seu valor gastronòmic. De fet, durant la seva història, Vilajuïga ha tingut grans còmplices, cèlebres i anònims. Des dels propis treballadors de l’empresa a artistes de la talla de Salvador Dalí qui solia acompanyar els seus àpats amb l’aigua, de la qual n’era gran admirador. Així s’explica a una de les fotografies que es poden contemplar en una de les noves instal·lacions del recinte.

Ferran Adrià, Xavier Sagristà, Jaume Subirós, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas, Paco Pérez o els Germans Torres són alguns dels cuiners amb qui la firma ha creat aliances durant la seva història. La darrera, presentada aquesta setmana, és amb el responsable dolç del Celler de Can Roca i recent guanyador de The Best Chef Pastry Award, Jordi Roca, a qui han encarregat les primeres postres inspirades en la seva aigua, com a homenatge a la seva trajectòria.

Al mateix temps que cerca un posicionament profundament gastronòmic, l’aigua Vilajuïga manté la seva vinculació cultural amb el territori. Enguany ha impulsat l’exposició ‘El país dels cuiners’ al Museu de l’Empordà de Figueres. A més, és l’aigua oficial del Festival de Peralada, que també copatrocina, igual que el Fòrum Gastronòmic, que enguany se celebrarà a Barcelona els pròxims 17, 18 i 19 de novembre.

Des del passat mes d’abril, hi ha 500 establiments a Catalunya on es ven i/o serveix aigua Vilajuïga. Pots consultar-los tots aquí: https://www.vilajuiga.com/on-trobar-la/. I gaudir-la.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *