Neix APART, el nou mitjà de comunicació sobre el futur de la gastronomia

Diverses veus internacionals, com la del periodista nord-americà Colman Andrews o la cuinera marroquina Najat Kaanache, participaven ahir al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) del llançament del primer número d’APART, un nou mitjà de comunicació pioner i global que parla del futur de la gastronomia incorporant la realitat virtual en els seus continguts.

El nou projecte de la cooperativa Som* i de la revista CUINA apareixerà un cop l’any en tres edicions independents, català, castellà i anglès, perquè té la vocació d’arribar arreu del món des de la ciutat de Barcelona, epicentre de la darrera revolució gastronòmica mundial.

APART s’alinea amb els esperits avantguardistes i trencadors de la gastronomia d’avui, i com el de l’impulsor d’elBulli Foundation, Ferran Adrià, director convidat en el primer número de la publicació on es viatja als sis països que, d’acord amb el xef més important del món dels nostres temps, inspiren la gastronomia del futur: Brasil, Argentina, Marroc, Dinamarca, Grècia i Japó.

Gràcies a l’ús de les noves tecnologies, el lector-espectador s’endinsa en aquestes cuines que ja no es basen en els orígens de l’alta cuina francesa sinó que tenen a veure amb el descobriment de nous ingredients, noves tècniques, la capacitat de crear i consolidar noves metes culinàries sovint inspirades en tradicions i productes locals, tal com apunta Adrià a l’editorial d’aquest projecte trencador.

“Perquè la cuina catalana és tan important al món?”, es pregunta. “Perquè vam ser innovadors, però no només això, sinó sobretot perquè vam fer pensar”, conclou.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *