#capnensensemona: mones de Pasqua a domicili i per partida doble a Barcelona

El confinament a causa de la Covid-19 limita els desplaçaments i les reunions, encara que siguin en família. Davant la proximitat de la Setmana Santa, i per atenuar la impossibilitat de celebrar ‘normalment’ la Pasqua, el Gremi de Pastisseria de Barcelona promou la iniciativa #capnensensemona, això és duplicar la festivitat i celebrar-la tant el 13 d’abril, el Dilluns de Pasqua tradicional, com l’1 de juny, la Segona Pasqüa. En temps incerts, incentivem la joia.

Per la primera data, la habitual, més de 200 pastisseries de la província ja s’han posat a treballar per oferir un servei de lliurament de mones a domicili, perquè el padrí pugui seguir regalant la mona al seu fillol o fillola sense ser-hi present, encara que aquest en gaudeixi només amb les seus pares. “No serà el mateix, però col·laborem a que tothom es quedi a casa permetent alhora que els nens tinguin les seves mones el dia que toca, reservant per més endavant la festa en família”, ha explicat Elies Miró, president del Gremi. La petició de lliurament de mones la gestionarà cada pastisseria individualment per telèfon, i el llistat de totes les que participen en aquesta iniciativa es podrà consultar al web de l’entitat (http://gremidepastisseria.cat/).

D’altra banda, la iniciativa proposa celebrar la festa compartida l’1 de juny, dia de la Segona Pasqua, festivitat també religiosa i amb nom ‘ad hoc’. “Esperem gaudir llavors ja d’una certa normalitat perquè padrins, avis i familiars s’ajuntin, ara sí, per tornar a menjar una mona”. Per això, les pastisseries de la província ja han mostrat la seva voluntat de tornar a elaborar mones per aquella data, ja sense servei a domicili “forçat”.

En la línia d’animar la campanya de la mona de Pasqua, enguany particular, i en col·laboració amb el cantautor Miquel Abras, el Gremi ha presentat una cançó titulada ‘Sempre guanya l’amor‘, on es reivindica la mostra d’amor que implica regalar aquest dolç tan típic.

I és que els pastissers dediquen una mitja de tres hores de treball a cada peça que s’elabora amb cacau de qualitat, sense additius, oli de palma, ni greixos ‘trans’ o colorants azoics de forma artesanal. A més, igual que altres peces de pastisseria artesana, les mones actuals s’adapten a les noves tendències, com la reducció de sucre en el clàssic pa de pessic (amb mantega, xocolata i fruita confitada).

A la província de Barcelona, l’any passat es van vendre prop de 700.000 unitats del dolç i, encara que enguany no s’espera assolir aquesta xifra, sí que la seva vigència ha de servir per enfortir un sector que aquests dies no ha deixat de treballar, pel seu perfil d’elaborador de productes de primera necessitat, i continua atenent la clientela seguint totes les mesures de seguretat dictades. Consulta les pastisseries agremiades aquí: http://gremidepastisseria.cat/docs/2020-pasqua-pastisseries-online2.pdf.pdf

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *