Unió de Pagesos posa en marxa el projecte ‘Pagesia a casa’

Uns 250 productors així com uns 90 productes d’alimentació, segons la temporada, dividits en els apartats de fruita, verdura, carn i altres (categoria on s’inclouen productes com llet i derivats làctics, mel, ous, fruita seca, embotits, cerveses artesanes o vi) són els que es poden trobar al web ‘Pagesia a casa’.

Els consumidors interessats poden contactar amb els productors seleccionant-los per comarques en l’apartat desplegable que els mostra la pantalla i, posteriorment, escollir-los entre les fitxes dels inscrits en cada comarca, que quedaran visibles. La fitxa de cada productor inclou el seu nom i el de l’empresa, el municipi i els productes de què disposa per vendre, així com les possibilitats de pagament (efectiu, targeta…).

Els productors subministren als consumidors cistelles o caixes a domicili amb els productes sol·licitats, d’aquesta manera, la transacció comercial es fa exclusivament entre el consumidor i el productor. Molts d’ells compten amb una llarga experiència en la venda directa a distància.

Unió de Pagesos recorda que aquest servei comporta, obligatòriament, el compliment de les normes de seguretat alimentària corresponents, i també les comercials, davant dels consumidors. De la mateixa manera, les normes contemplades per les autoritats competents en l’estat d’alarma actual.

El sindicat majoritari del camp català ofereix aquest nou servei, de manera altruista, en el marc absolutament anòmal en què es troba la societat, per facilitar la venda a la pagesia i per responsabilitat social i facilitar l’accés als aliments a la ciutadania. D’altra banda, segueix treballant per aconseguir que els ajuntaments catalans permetin restablir els mercats de fruita i hortalisses a l’aire lliure, tenint en compte que moltes explotacions donen sortida a la seva producció per mitjà d’aquests mercats i la normativa no només ho permet, sinó que exigeix que es preservin els canals d’abastiment alimentari.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *