Neix ‘FiresVirtuals’, un nou portal web de suport a productors i artesans alimentaris catalans

Els petits productors i elaboradors artesans habituals a les fires catalanes han patit una gran davallada des del decret de l’Estat d’Alarma a causa de la Covid-19. I, tot que, molts d’ells han desenvolupat eines digitals que no tenien per poder comercialitzar els seus productes, no és suficient.

Amb la voluntat de reactivar aquest negoci i donar un context de referència al consumidor habituat a recòrrer el territori a la recerca de productes autèntics, neix el portal www.firesvirtuals.cat que complementarà la venda a la fira presencial amb una oferta virtual i assegurarà al consumidor el servei de venda directa, independentment de si la fira es realitza o no.

“Pretenem generar un calendari periòdic, estable, com més intens millor, de fires temàtiques o de productes de firaires que s’han quedat sense la possibilitat de vendre allò que fan a casa seva a causa de la Covid-19”, explica Jordi Beumala, un dels impulsors de la iniciativa a través de la promotora Expogestió.

La primera edició està programada de l’11 al 15 de juny i es mourà entorn als embotits casolans i els formatges artesans del nostre país. “Serà una prova gratuïta, per a tothom que ens permetrà veure com funciona, on falla i què podem perfeccionar”, afegeix el dinamitzador gastronòmic.

A la primera ‘firavirtual’ hi seran presents quatre empreses càrniques (Bosch i Casals , Can Gaburra, Embotits de Planoles, Embotits Pedragosa) i sis de làctiques (La Païssa, Mas Claperol, Tros de Sort, Cal Quitèria, Mas Rovira i Sant Gil d’Albió).

Altres fires temàtiques programades són la de vins i caves, que tindrà lloc del 16 al 20 de juliol, SayCheese!, del 17 al 21 de setembre, així com cerveses artesanes, carn ecològica o productes de la Terres de l’Ebre, amb dates per concretar.

0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *