Boldú, setanta anys fent pa i dolços de qualitat a Barcelona

Aquest cognom no és pas nou al món dels forners. L’empresa va néixer l’any 1939 al barri de Vallcarca de Barcelona on encara hi ha dos obradors, amb les seves corresponents botigues, que aposten per les fòrmules de sempre i els processos artesanals sense renunciar a l’innovació. I és que la tercera generació familiar dels Boldú, o el que és el mateix, la Marta i l’Enrique Aragón, s’han arremangat disposats a mostrar tota la seva història i tot el seu potencial. I ho fan des d’un nou espai, al carrer Provença 233, a l’Eixample barceloní, al centre de la capital. Un local dissenyat per l’estudi d’interiorisme Voland per retre homenatge als antics despatxos de pa, perquè les aromes i els sabors del mostrador ens estimulin tots els racons del paladar i, en alguns casos —com el meu— també els de la memòria. L’ambient, modern, senzill i acollidor a parts iguals, convida a comprar i a entaular-se de bon matí o a mitja tarda per gaudir sense pressa del pa, dels dolços i de la conversa.

esmorzarboldú Pagès antic, de muntanya, de vinya, de llet, de vuit cereals, ecològic amb llavors, oriental d’espècies, negre alemany… I així fins a quinze varietats de pa diferents són les que enfornen diàriament. Algunes per acabar en llesques dins un cistell, el dels ‘esmorzars torrats’, que acompanyen de mantega i de melmelades de CanBech (de l’Empordà), de cafès, aigua o sucs naturals comprats a la Boqueria. Una idea entranyable i original.

boldnutspastissosboldútakeawayboldúSobre els dolços destacar la textura i el sabor dels boldnuts (de 10 els ensucrats i de 9,5 els de xocolata) elaborats segons la fòrmula de l’avi Josep, així com l’esponjositat i la melositat dels pastissos, de múltiples sabors (a la imatge, el de taronja i el de poma). I encara lloar dues alternatives més, les ‘pizzes’ casolanes, que substitueixen la massa habitual per pa Boldú, i els envasos de cartró ecològic per facilitar el transport de la nostra comanda. La Marta i l’Enrique tenen confiança cega en el negoci i el volen impulsar, donar-li visibilitat, des dels aparadors, els càterings —que també ofereixen—, les xarxes socials i accions especials, com l’homenatge comestible a esportistes i clients que endegaran a partir del 27 de juliol, data de la inauguració dels Jocs Olímpics de Londres 2012. A Boldú no hi trobareu ni luxe ni sofisticació però sí ofici, qualitat i diversitat.

Boldú
Provença, 233
Roselló, 253
Gran de Gràcia, 132
Balmes, 149
Mora d’Ebre, 64
Psg Nostra Senyora del Coll, 146

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *