Esmorzars de forquilla. Adelaida Castells. Sergi de Meià. Barcelona

És temps de plats de cullera. De cremes, de sopes, d’escudella barrejada. Algunes àvies i algunes mares encara en fan a casa. Algunes mares cuineres també les fan al restaurant com l’Adelaida Castells, mare i mestra del cuiner Sergi de Meià, que fa bullir els fogons de l’establiment familiar des de primera hora del matí per servir-hi esmorzars de forquilla. Peus de porc, morro i tripa amb cigrons, bacallà a la llauna, botifarra negra amb pa amb tomàquet, cap de costella i coll de xai, croquetes de pollastre rostit… i una escudella barrejada que escalfa l’ànima. Menjar abundant i sense pressa. És temps d’esmorzars de forquilla? L’Adelaida, el Sergi i altres xefs barcelonins i catalans el reivindiquen. I n’ofereixen. Alguns no han deixat mai de fer-ho. Mare i fill hi creuen tant que estan cuinant un llibre sobre aquest àpat tradicional amb Comanegra. Sortirà al carrer per Sant Jordi, inclourà receptes i un directori amb els millors restaurants de Catalunya on anar a clavar la forquilla. Mentre esperem la primavera farem anar la cullera.

 

escudellabarrejadasergidemeia

Restaurant Sergi de Meià
Aribau, 106. Barcelona
Tel. 93 125 57 10

0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *