Miramar. Llançà. Alt Empordà. L’entorn i les (con)seqüències

“Creemos en el camino que vamos haciendo, no sin dudas, pues tampoco es malo dudar, hacer reflexionar, comprender y valorar. Somos valientes, soñadores, trabajadores de mañanas oscuras y noches casi azules. Nos gusta ver la expresión de las personas que comparten con nosotros su alegría. Hacer felices a través de lo que hacemos. Cocinar es maravilloso, emocional y perdura en nuestra memoria cada día, cada segundo, cada momento recreado y buscado.”

El xef Paco Pérez comparteix experiències, reflexions i vivències a Miramar, el restaurant, i a Miramar, el llibre, publicat molt recentment per l’editorial Montagud amb unes fotografies precioses de Francesc Guillamet.

El passat mes de març el restaurant de Llançà començava nova temporada amb una carta on només es mantenen els plats clàssics de la casa i un menú de degustació anomenat Entorn i (Con)Seqüencies que es divideix en tres parts: L’Hort, El Mar i El Bosc, els tres paisatges que envolten l’establiment.

Processed with MoldivLa proposta segueix el fil argumental encetat amb èxit l’any passat amb fites afegides: accentuar la creativitat i el desenvolupament de les tècniques culinàries, buscar noves possibilitats i nous camins, i per sobre de tot, intensificar el sabor dels plats.

A L’Hort del Miramar creixen carbasses, gerds, blat de moro i espardenyes juganeres. El Mar ofereix musclos en escabetx, ‘zamburiñas’, escamarlans en caneló i ‘kokotxas’ d’impressió. I El Bosc és tan generós que pots omplir el cistell de croissants, croquetes, ànec Pekín, galtes, ‘molletes’ de remolatxa, ‘cochinita pibil’, mandonguilles de ceps, galetes ‘Príncipe Beukelaer’ i ragoût de bou.

Una de les (con)seqüències d’endinsar-se en aquest entorn empordanès és haver de triar un paisatge. Ningú t’ho demanarà, però el nen que duem a dins no se’n podrà estar. Jo, com la caputxeta, trio caminar pel lloc poblat d’arbres perquè no tinc por de trobar el llop i sé, que si el tastés, l’àvia malalta del conte es referia de cop. Experiències, reflexions i vivències a Miramar.

Miramar
Passeig Marítim, 7. Llançà (Girona)
Tel. 972 380 131
www.restaurantmiramar.com

2 Comments
 • Linda Díaz Morales
  novembre 17, 2015

  Buenos días Carme,
  Nos encanta la forma en la que comunicas todos los placeres que acompañen la mesa, no tengo el gusto de conocerte personalmente pero me encantaría poder hacerlo. Ojalá haya ocasión de hacerlo.

  ¡Salud y felicidades!

  LINDA

  • carme_gasull
   novembre 23, 2015

   ¡Muchísimas gracias, Linda! Por el correo desde el que me escribes creo que no será difícil el encuentro. Nos unen ‘lugares comunes’.
   Espero poder darte las gracias personalmente en alguna cata o evento al que asistamos juntas. Seguro que se producirá 🙂
   ¡Un fuerte abrazo virtual!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *