Els torrons i les neules no són el que eren, ni falta que fa. Nadal 2015

Ha arribat el moment de l’aposta definitiva perquè els torrons es converteixin en unes postres habituals durant tot l’any? Així ho creu el mestre pastisser Christian Escribà qui, per aquestes festes, llança el Torró Català, amb una base de massapà, un llit de crema de llimona i una coberta amb les quatre barres de la senyera de gelée de gerds i crema catalana que es presenta dins d’un packaging especial on s’ha troquelat el mapa de Catalunya. Més fresc i lleuger que els torrons tradicionals, el Torró Català estarà disponible tot l’any a la centenària pastisseria Escribà de Barcelona. Però la cosa no s’acaba aquí. Christian Escribà i Lucio Colombo, cap d’obrador de l’empresa, han creat també el Torró d’Aperitiu que conté pols d’ametlles salades, olives verdes i tomàquet liofilitzat, oli d’oliva i pols de vinagre balsàmic. Inspirat en el moment del vermut, i fet amb Vermut Miró, està pensat per començar amb bon peu els àpats nadalencs.

turronescasagraupera
A la mataronina Casa Graupera van ‘salar’ les neules fa un parell d’anys en homenatge al mestre neuler Enric Graupera. De fet, la idea va ser seva però mai trobaven el moment de fer el salt al món salat. La mort del pare va reunir les filles al voltant del negoci i les va empènyer a fer realitat vells somnis. Somnis que anomenen newles amb gust de ceba de Figueres, formatge parmesà, olivada negra i all i julivert pensats també per l’aperitiu, per acompanyar salses o per jugar a la cuina durant tot l’any. La Teresa Graupera és la cara visible d’aquesta empresa que enguany celebra el seu 120è aniversari recuperant la tradició del massapà. L’edició especial 2015 inclou una caixa de 4 barres de torrons creats altres anys (Kirsch 1997, Mil·leni 1999, Cirera al rom 2001 i Cointreau 2002) que incorporen un massapà sense additius. A més, aquest Nadal llancen també una caixa elegant i econòmica de les seves apreciades neules dolces.

Processed with MOLDIV

El pastisser Lluís Costa està adaptant també l’establiment familiar als nous temps. Vallflorida Xocolaters innova en sabors i en formats perquè el client pugui tastar-ho tot. De l’obrador de Sant Esteve de Palautordera (Barcelona) surten fins a 25 varietats de torrons, dolces i salades, elaborades de manera artesanal. La gran novetat d’enguany és el Torró de Croissant que té com a ingredient principal el Millor Croissant Artesà 2015 (peces de mantega deshidratades i liofilitzades, una barreja de diferents xocolates i una forma poc convencional. Torró de nibs de cacau (puntes de cacau pur) amb praliné d’avellana, Torró de poma confitada amb 7 espècies, Torró de cigaló, Torró de ratafia artesana del Montseny i nous semi torrades, Torró de mojito (amb trufat de xocolata blanca, rom, llima i un toc de menta fresca), Torró de gintònic, Torró de xocolata blanca amb taronja semi confitada i un toc de Cointreau…
Els torrons i les neules no són el que eren, senyores i senyors, ni falta que fa.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *