‘Benvinguts a Pagès 2017’. ¡Hola camp, adéu ciutat!

Ja hi tornem a ser. A partir de demà i fins dilluns 5, dia festiu a gran part del territori català, la pagesia torna a obrir les portes de casa seva perquè tothom qui ho vulgui puguis conèixer de prop la feina que fan. Més de 750 explotacions agrícoles i ramadares, allotjaments, restaurants i activitats s’han apuntat a la segona edició de Benvinguts a pagès, una edició que, per cert, coincideix amb la Setmana Bio, esdeveniment pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i l’alimentació ecològiques.
El punt fort de ‘Benvinguts a Pagès’ són les visites guiades i gratuïtes que es podran realitzar a unes 250 explotacions repartides per tot Catalunya. N’hi ha a per a tots els gustos i necessitats: des de cellers de vi a molins d’oli, passant per cultius de plantes aromàtiques, horta i fruiters, granges de vedelles, conills o gallines, apicultura o formatgeries. Si t’has proposat viure l’experiència de dia i de nit t’agradarà saber que els prop de 200 allotjaments turístics que hi participen obsequiaran als seus hostes amb algun detall, activitat o oferta especial. I que els 160 restaurants que s’hi han apuntat oferiran als seus comensals el menú ‘Benvinguts a Pagès’, una proposta diferent en cada cas segons l’ubicació i l’estil de cuina de l’establiment però elaborat amb productes de qualitat, de proximitat i de temporada com a denominador comú.
I per arrodonir l’experiència, gairebé 160 activitats complementàries, algunes gratuïtes i d’altres amb un cost associat, ofertes per entitats i agrupacions que també han volgut sumar-se a la segona edició de la iniciativa. Visitar un centre de reproducció de tortugues, observar aus, participar en tallers de cuina, escoltar contes a l’aire lliure o participar en festivals de música i gastronomia són algunes d’elles. La localització de les masies, els horaris, els preus dels menús, en definitiva tota la informació que et cal la trobaràs a la pàgina web www.benvingutsapages.cat. El camp ens espera.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *