AgroNyam, jornada de formació i networking pel món rural

El nom de professionals del camp a Catalunya ha disminuït a gairebé la meitat durant els últims 22 anys. Són dades dels Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) de gener de 2016. A les acaballes de 2017, la situació poc ha canviat. “El camp envelleix. Si els nostres fills veuen que no ens guanyem la vida i, a sobre, tenim problemes no ens seguiran”, sentencia Francesc Boronat, viticultor i president de la JARC. No és el cas. El seu fill també és pagès i té celler propi, el Celler del Cesc, un somni infantil fet realitat. “Ja de petit, quan anava a la vinya amb el seu avi i amb mi, tenia la il·lusió d’elaborar un vi especial quan fos gran”. Es diu ‘Tanca els ulls’.

“El raïm és el nostre màxim recurs i l’hem de esprémer al màxim”, afegeix Boronat practicant amb l’exemple, ja que també presideix la Vinícola de Nullesa l’Alt Camp (Tarragona). A la cooperativa —que enguany celebra el seu centenari— ho vam veure clar: havíem de posar en valor el nostre treball i arribar al consumidor final així que vam restaurar l’edifici, un celler modernista obra de Cèsar Martinell, i vam deixar el tema de l’enoturisme en mans dels joves del poble (d’uns 500 habitants), nois amb inquietuds als quals vam donar les eines per treballar. Entre les activitats que organitzem destaca Vinitfest, una festa estival que marida els vins i caves que elaboren (sota la marca Adernats) amb música en viu, art i alta gastronomia. El resultat és que el celler rep unes 6.000 visites l’any “. Un altre cas d’èxit.

El pròxim 9 d’octubre, Francesc Boronat oferirà un tast de vins als assistents d’AgroNyam, una jornada de formació i networking per productors i restauradors locals que tindrà com a escenaris el Casal Social i la Vinícola de Nulles. L’acció està organitzada pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i neix amb la finalitat de crear sinergies entre els productors, facilitar les relacions comercials amb restauradors, establiments comercials i agroturístics del Camp de Tarragona, així com d’aportar coneixements, eines i experiències que ajudin a fer crèixer i consolidar els seus projectes.

Tinc la responsabilitat d’inaugurar la jornada. Espero que amb encert. Confio en les paraules d’en Josep Pla qui deia que “la taula és un lloc meravellós per a enraonar amb les persones que us han convidat o que heu convidat”.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *