Més de 150 gastroactivitats juntes en un cap de setmana? Alícia’t!

Alícia’t es fa gran. En tots els sentits. Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, acull aquest cap de setmana una nova edició, la sisena, d’aquesta iniciativa nascuda amb l’objectiu de conscienciar i ajudar a millorar la salut a través de l’alimentació, proposant més de 150 activitats per a tots els públics.

Una de les principals novetats d’enguany és l’aposta per les cuines amb estrella, que portarà a cuiners amb estrella Michelin a mostrar en directe algunes de les seves receptes més reconegudes. Així, passaran per la festa cuiners de la talla de Nandu Jubany (Can Jubany), Oriol Rovira (Els Casals), Jordi Llobet (L’Ó, dins el conjunt patrimonial i cultural) i la cuina de l’Estany Clar. Una altra novetat és la possibilitat de conèixer la dinàmica i activitat de la Fundació Alícia, a través d’un original passeig guiat pel centre referent en investigació en cuina a Catalunya aprofitant l’arquitectura de l’edifici per explicar tot allò que s’hi cou.

Durant tot el cap de setmana, Alícia’t oferirà la possibilitat de participar als visitants en més de 50 tallers lúdics, demostratius i participatius amb la cuina i l’alimentació saludable com a eixos vertebradors. Els assistents podran aprendre a repensar les croquetes, a cuinar les receptes de l’àvia al microones o a actualitzar les tradicionals hamburgueses. La particularitat d’aquesta edició és que tots els tallers a l’auditori són gratuïts i que, la resta, tindran un preu simbòlic d’entre 2 i 4 euros.

Un any més, la festa recupera l’Aula dels Sabors, els tastos guiats per a especialistes que permeten descobrir els productes i projectes agroalimentaris més singulars de la demarcació de Barcelona en una proposta sensorial i poètica. També repeteixen les demostracions de cuina en directe i a l’aire lliure dels escenaris del Prat i la Plaça, que aprofiten l’atractiu de l’entorn, així com el mercat de productes agroalimentaris de la plaça de Sant Benet, productes procedents d’onze comarques barcelonines, entre ells de la Xarxa de Productes de la Terra, i diverses experiències turístiques de temàtica gastronòmica. Allà mateix hi haurà el corner Barcelona, un espai on, en diferents horaris, els territoris participants d’Alícia’t exhibiran els tresors turístics i agroalimentaris més singulars.

Finalment, s’han plantejat més de 50 activitats pels més menuts: tallers infantils, espai de jocs per a la mainada i dos espectacles d’animació: el concert de “Xiula: donem-li la volta al món” (Dissabte, 18,30 h) i “La cuineta de l’Aureli” (Diumenge, a les 13,15 h). Paral·lelament, i com en les darreres edicions, es podran visitar els horts i realitzar tallers per a descobrir-los en família.

Organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera, amb la Fundació Alícia, i la Diputació de Barcelona, projectes com Alícia’t ajuden a la consolidació de Món Sant Benet com un centre de coneixement de referència internacional en alimentació. L’has de conèixer.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *