Alícia’t 2019, ja és primavera a Món Sant Benet!

Com s’alimenta una selecció de futbol quan participa en una competició, què menjaven al Neolític fa més de 6.000 anys, la tradició culinària del poble gitano, les tècniques d’elBulli que podem aplicar a casa T’interessaria saber-ho? Alícia’t és la teva festa.
Si encara no la coneixes, i a tall de de resum, has de saber que és un gran aparador dels atractius turístics i gastronòmics de les comarques de Barcelona, i un niu d’activitats lúdiques, festives i formatives adaptades a totes les edats per prendre consciència de la importància de cuidar-se i seguir uns bons hàbits alimentaris.

Entre tu jo, el més difícil durant dos dies, el 6 i el 7 d’abril en aquesta ocasió, és escollir què fer. És obligat descobrir l’entorn de Món Sant Benet (Barcelona) i els horts que treballen per obtenir productes ecològics, de qualitat i d’origen local. També passejar-se per la plaça de Sant Benet, on s’habilita un espai expositiu amb un mercat de productes agroalimentaris procedents d’onze comarques de Barcelona i diverses experiències turístiques de temàtica gastronòmica, així com un corner amb tresors turístics i agroalimentaris singulars.

Les demostracions gratuïtes de cuina en directe als escenaris del Prat i de la Plaça, a l’aire lliure, són molt interessants, igual o més que les dels cuiners amb estrella Michelin que es desenvolupen a l’auditori de la Fundació. Sense oblidar els tastos guiats per especialistes, que permeten descobrir productes i projectes agroalimentaris especials. I per si fos poc, la novetat d’enguany són visites especials al monestir a un preu més econòmic i amb una major freqüència.

Els nens són més que benvinguts a la festa. Per a ells munten un espai de jocs, contracten animacions i organitzen més de cinquanta activitats que els ensenyarà el mateix que als adults tot i divertint-se. I pels adults que gaudeixen de la fotografia com a nens organitzen un concurs en què conviden a compartir instantànies de les seves vivències durant la festa a través d’Instagram: Mengem per la vista. Les dues millors imatges tindran premi: un sopar per a dues persones al restaurant L’Ó i un dinar per a dues al restaurant La Fonda, tots dos en el mateix recinte. L’oferta gastronòmica durant les dues jornades és amplíssima, per cert, i per a totes les butxaques.

Alícia’t 2019 vol reconèixer especialment la feina que realitzen diàriament els cuiners de la Fundació Alícia, una de les entitats impulsores de la iniciativa. O el que és el mateix, la suma de coneixement, constància, investigació i voluntat personal per desenvolupar projectes que acosten la cuina a tots i milloren la nostra qualitat de vida. Exemples? La guia de fàcil masticació per adaptar l’alimentació en situacions de dificultat, les recomanacions dietètico-culinàries durant el tractament de diferents tipus de càncer o les receptes per a persones amb dificultats en la deglució. No puc explicar-te res més, hauries de viure-ho.

Complex Món Sant Benet
Camí de Sant Benet, s / n. Sant Fruitós de Bages (Barcelona)
Tel. 938.759.402
www.alicia.cat/es/

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *